Cheb: V knihovně si můžete půjčit čtečku e-knih

Necestujte s knihami, šetřte svůj zrak i pod sluníčkem! Přes eReading.cz navíc zdarma!

dezinfekce

Láká vás také svět elektronických knih a nevíte, zda pořídit čtečku, případně jakou? Uživatelé chebské knihovny to mají snazší. Stačí vypůjčit si některé z našich zařízení (máme i čtečku eRedading.cz, kam si lze stahovat knihy zdarma - více zde) a vyzkoušet to!

„I přesto, že tištěné knihy mají své kouzlo, některé svou historii, jsou čtečky e-knih skvělé a mají i vlastnosti, které u klasických papírových tisků nenajdete,“ informuje Mgr. Hana Tužarská, vedoucí půjčovny pro dospělé.

„Jsou to specializovaná zařízení s displeji na bázi digitálního inkoustu. Text zobrazený na takovém displeji vypadá jako tištěná kniha. Výhody: energetická nenáročnost a šetříte svůj zrak. Díky tomu vydrží čtečka až týdny na jedno nabití, nebo až tisíce otočení stránek, a jasně čitelný text je i pod tím největším sluníčkem. Zážitek a komfort tak může být na stejné úrovni jako u tištěné knihy. Ve své čtečce lze mít uloženy tisíce knih. Některé čtečky nabízí i doplňkové funkce: připojení wi-fi, předčítání textu, slovníky, MP3 apod,“ dodává Mgr. Hana Tužarská.

Knihovna vlastní čtyři e-čtečky a půjčuje je na 14 dní, s možností jednoho prodloužení. Čtenáři si tak mohou zpříjemnit letní dny.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.07.2017 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy