Cheb: V Hradišti je uzavírka, rekonstruuje se silnice (TV Západ)

V chebské místní části Hradiště byla zahájena rekonstrukce frekventované křižovatky vedle obalovny. Akci za 10,5 milionu korun připravila Krajská správa a údržba silnic a hotovo by mělo být v rekordním čase, do konce září letošního roku.

dezinfekce

"Určitě v rámci možností to ne úplně běžné je, ale přeci jen je to úsek, který je poměrně exponovaný, proto i uzavírka musí být co nejkratší. Proto i dodavatel nasadí maximální úsilí. Byť je to silnice III. třídy a křížení s jinou silnicí III. třídy, tak tím, že její poloha je v průmyslové zóně, která je velmi vytížená, zejména z pohledu nákladní dopravy je účelné, aby komunikace získala jednak prostředky, které to zatížení vydrží a zároveň, aby bylo co nejrychleji hotovo, protože dopravní obslužnost zde musí být zajištěna," zdůraznil hlavní podmínku hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Pro zejména řidiče nákladních aut budou následující dva měsíce složité. 

"Spíše jsem je chtěl požádat o trpělivost a shovívavost, protože zde bude provedena částečná i úplná uzavírka silnice (III/21226) s tím, že samozřejmě bude muset být objízdná dráha trošku delší. V tomto bych je chtěl požádat o trpělivost. Rozšíříme silnici tak, aby byla podle dnešních standardů. V tuto chvíli již silnice nevyhovovala. Provedeme odvodnění dané komunikace a rekonstrukci autobusové zastávky, která je zde za křižovatkou. Jedná se o úsek 10 m za křižovatkou a 20 m od křižovatky dále směr Tršnice," popsal ředitel KSÚS Karlovarského kraje Jiří Šlachta. 

"My tuto rekonstrukci velmi vítáme. Zvláště pak ještě i navazující rekonstrukci úseku před Jindřichovem, protože zvláště pro lidi z Jindřichova, z Tršnic, je to velmi zatěžovaná silnice. Bohužel její stav jak na této křižovatce, tak i před Jindřichovem je velmi tristní. Dojde zde k ucelení celého úseku a bude konečně opraveno. V budoucnu bychom zde rádi realizovali napojení na cyklostezku, protože hned za námi – kousek za mnou, vede páteřní cyklostezka Ohře. A tady tudy je jedna z mála šancí, jak se dostat do průmyslového parku nějakou cyklostezkou či cyklodopravou a případně obsloužit průmyslový park z této strany," přiblížil další možnosti v místě starosta Chebu Antonín Jalovec.

Od 1 července do 31. srpna bude uzavřena silnice u železničního přejezdu a ve směru od Vokova před vlastní křižovatkou v Hradišti. Objízdná trasa vede přes Dlouhé Mosty, Horní Ves do Tršnic.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy