Cheb: Upravují se zahrady dvou mateřských škol (TV Západ)

Okolí chebských mateřských škol se má postupně vylepšit a modernizovat. V současné době probíhají práce u dvou zařízení, na Divadelním náměstí a Bezručově ulici.

dezinfekce

Již před lety se za desítky milionů korun komplexně rekonstruovaly prostoru u školek v ulicích 26. dubna, Komenského, Osvobození či na Zlatém vrchu.

„My jsme už v roce 2008 – 2009 tento projekt nastartovali. Počítáme s tím, že po patnácti letech některá ta zařízení se budou muset vyměňovat, protože ta udržitelnost už po pěti letech uplynula. Takže můžeme klidně některé věci třeba zredukovat nebo naopak doplnit. Takže tam není žádný konflikt s projektem a chceme pokračovat dále ještě v dalších školkových zařízeních tak, abychom dosáhli vlastní pocit moderního zázemí pro každé toto zařízení,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil. 

Dotaci z Operačního programu Životního prostředí v celkové výši přes 700 tisíc korun Cheb získal na současné projekty edukačních zahrad. Mateřská škola Mašinka v Bezručově již své úpravy má hotové, na Divadelním náměstí se ještě pokračuje. 

„Jmenuje se to Učíme se pod stromy, to znamená, dojde tam k výsadbě stromů, bude tam i připraven takový jakýsi amfiteátr pro to, aby si děti mohly hrát. Je to technická stavba, která je ve srovnání s tou školkou v Bezručově ulici daleko náročnější. V té školce v Bezručově ulici jsme na 452 tisících celkové náklady s DPH a dotaci máme za tři sta padesát osm tisíc. Ta druhá školka je o něco dražší, to je za šest set sedmdesát pět tisíc včetně DPH. A dotaci máme poloviční, zhruba tři sta padesát jedna tisíc. Takže tam díky tomu, že tam byla navržena tady ta technická stavba, tak došlo ke zdražení celého projektu,“ dodal Pospíšil. 

Kromě nově vysázené zeleně a přibyly vyvýšené záhony, pro lepší pozorování růstu rostlin. V amfiteátru na zdi budou navíc umístěny tři didaktické tabule s tématy luční květiny, brouci a ptáci. Práce ve školce na Divadelním náměstí by měly být hotové do konce letošního roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy