Cheb: Týden po sportovcích darovali krev i studenti Fakulty ekonomické

Kýbl akademické krve má čtvrtstoletí. Akce přilákala i nováčky z řad studentů.

dezinfekce

Před necelými 25 lety (9. prosince 1993) se uskutečnil první Kýbl akademické krve. V pondělí, 3. prosince 2018 se uskutečnila tato tradiční studentská akce v chebské části Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni už po padesáté prvé.

O týden dříve se na chebské transfúzní stanici uskutečnil první „Sportovní kýbl krve“ (zde).

 „Jsme rádi, že se mladí lidé aktivně zapojují do řešení nedostatečného počtu dárce krve,“ uvádí organizátor akce Jan Tlučhoř z Katedry marketingu, obchodu a služeb Fakulty ekonomické.

„S potěšením jsem pozoroval, že jsme při darování krve potkali několik dvojic rodičů a jejich dětí. Každý jeden nový dobrovolný dárce krve se počítá,“ doplnil Tlučhoř.

V rámci 51. Kýblu akademické krve se podařilo přivést tři prvodárce z řad studentů Fakulty ekonomické – Petra Gontkoviče, Dominika Kříže a Kryštofa-Adama Dubského, kteří tak rozšířili řady již 550 dárců krve, kteří často vícekrát darovali v rámci Kýblu.

Pro 51. Kýbl akademické krve se také podařilo navázat na tradici odměny ve formě uměleckého díla. „Krevní galerii“ (díla jsou vystavena v chebské budově ZČU) rozšířila fotografie absolventa fakulty Pavla Pližingra, který ve své tvorbě využívá techniky kreslení světlem (light painting).

Dvacátý šestý rok existence nakousne Kýbl akademické krve v dubnu 2019.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.12.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy