Cheb: Tři osobnosti města za rok 2021 převzaly ocenění (TV Západ)

V pondělí 27. června se na chebské radnici uskutečnilo předání Ocenění starosty města za rok 2021 za dlouholetou činnost ve prospěch města. Předávání, které se běžné koná v rámci novoročního přijetí u starosty města, proběhlo v náhradním termínu kvůli tehdejším koronavirovým opatřením.

dezinfekce

Slavnostního předávání se zúčastnil také starosta nedalekého bavorského Waldsassenu Bernd Sommer. Tajemník Městského úřadu v Chebu Václav Sýkora přečetl medailonky jednotlivých oceněných. Jako první převzala cenu Vlasta Krejčová. Ta během své profesní kariéry prošla všemi odděleními chebské nemocnice a spolupracovala také s oddělením sociálně – právní ochrany dětí nebo mobilním hospicem. Díky své odbornosti a zkušenostem se stala na 17 let náměstkyní ředitele pro ošetřovatelskou péči.

Ocenění převzal i dosavadní farář římskokatolické farnosti v Chebu Petr Hruška. Osobnost, která je na Chebsku spjata s řadou charitativních a společenských akcí. Vedl farní charitu, spoluzaložil dobrovolnické centrum, pomáhal chebskému hospici, ale i doprovázel v chebské nemocnici covidem nemocné, podporoval sportovně-charitativní akce a zasloužil se o řadu dalších projektů. Farář Petr Hruška je také znám svou otevřenou kritikou některých společenských událostí či trendů, ať už v oblasti ochrany demokracie, sociální spravedlnosti, nebo životního prostředí.

Günther Juba z Waldsassenu pracoval jako učitel a posléze i ředitel na základních a speciálních školách. Po roce 1989 se angažoval v projektech přeshraniční spolupráce, založil německo-český kulatý stůl „Ahoj sousedé! – Hallo Nachbar! Prostřednictvím osobních setkání se pomáhaly odbourávat vzájemné předsudky.  Čtenáře novin „Der neue Tag“ informoval o Chebu, seznamoval je s památkami města a prezentoval jim významné historické události. V roce 2011 převzal z Centra Bavaria Bohemia Schönsee cenu Brückenbauer/Stavitel mostů. Je významně zaangažován v projektu historických krovů, jeho prostřednictvím byla navázána spolupráce s německým cechem tesařů, zejména s panem Josefem Hauerem, který v roce 2020 daroval městu 24 modelů historických objektů a krovů.

Medailonky všech oceněných si můžete přečíst na odkaze v textové části reportáže.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy