Cheb: Studie poukázala na chybějící skatepark (TV Západ)

Město Cheb nechalo v uplynulých měsících zpracovat Strategii rozvoje sportu, která doposud chyběla. Dokument je důležitý i z hlediska budoucích dotačních žádostí, protože například znamená i další body při hodnocení jednotlivých projektů.

dezinfekce

Součástí bylo rozsáhlé dotazníkové šetření na chebských školách i sportující veřejností.

„Výsledky jsou docela zajímavé. Zabývá se jimi i sportovní komise. K těm nejpalčivějším výsledkům patří to, že v Chebu akutně chybí skatepark a některé další záležitosti týkající se adrenalinových sportů. Proto jsme se rozhodli urychlit přípravu skateparku jako dalšího sportovního zařízení,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Město již vypsalo výběrové řízení na zhotovení projektové dokumentace, která je ve fázi studie. Dokončena má být v příštím roce. Lokalita pro nový skatepark je podle města nejvhodnější vedle atletického stadionu v Poohří poblíž Vávrovy lávky. 

„Bohužel to území je pod udržitelností projektu Evropské unie, kde vlastně vznikalo sportoviště na levém břehu, a to až do října 2018. Nicméně okamžitě poté chceme zahájit stavební činnost tak, aby pro sezónu 2019 byl skatepark už plně k dispozici. Koncepci skateparku již od začátku konzultují tvůrci, kteří vytvořili už několik skateparků v celé České republice, s místními zástupci skateboardové komunity, kteří se k tomu vyjádřili. Původně navržený koncept byl z jejich pohledu hodnocen jako příliš těžký,“ přiblížil starosta.

Kromě náročnějších překážek budou přidány i lehčí pro začátečníky a mírně pokročilé. Předběžný rozpočet na skatepark se pohybuje okolo 5 milionů korun. Zkrátka nepřijdou ani atleté.

„Zvláštností je, že Evropská unie je ochotna podpořit ze svých projektů veřejné sportoviště, ale nikoliv atletický stadion. Takže, i když všichni víme, že Zlatá dráha je součástí atletického stadionu, tak nemohla být vybudována speciální atletická zařízení typu sektoru např. pro vrh, doskočiště, apod. My jsme proto přislíbili sportovní jednotě SKP Union Cheb, že po skončení udržitelnosti investujeme dalších přibližně 8 až 10 milionů korun do dodělání celého atletického oválu. V příštím roce bude tato činnost doprojektována tak, aby se následně simultánně se stavbou skateparku mohl dokončit i ten atletický stadion,“ dodal Jalovec.

Atletický areál dokončený v roce 2013 doplňuje lanové centrum, krosová dráha, lukostřelecký areál i pikniková louka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy