Cheb: Starosta vyhlásil výtvarnou soutěž pro seniory

Starosta města Cheb vyhlašuje první ročník výtvarné soutěže s názvem Věk pro nás není překážkou. Určena je pro všechny seniory z města, kteří se věnují některé z výtvarných činností. Cílem soutěže je ukázat, že i v pokročilém věku může být člověk stále aktivní.

dezinfekce

Do soutěže se mohou hlásit obyvatelé Chebu, kteří jsou starší šedesáti let.

„O tom, že máme ve městě šikovné seniory, není pochyb. Již několikrát jsem měl možnost se při návštěvách domovů pro seniory nebo akcí, které jsou pro seniory nebo seniory pořádané, seznámit s pracemi našich babiček, dědečků, prababiček a pradědečků. Věřím tedy, že tato soutěž bude úspěšná a že se nám sejde celá řada krásných prací,“ uvedl starosta města Zdeněk Hrkal.

Soutěží se celkem ve třech kategoriích. Přihlašovat lze nejenom ruční práce, obrazy, ale i fotografie. Z každé kategorie budou odbornou porotou vybrána tři nejlepší díla, jejichž autoři se mohou těšit na pěkné ceny v podobě věcných darů a publikací o regionu. Výtvory všech soutěžících budou následně k vidění na společné výstavě v prostorách Městského úřadu Cheb.

Pravidla:
Práce jsou přijímány do 17. září 2018 včetně.
Zúčastnit se mohou všichni senioři ve věku nad 60 let z Chebu.

Soutěží se ve třech kategoriích:
- ruční práce,
- kresba, malba, grafika,
- fotografie.

Každý soutěžící může přihlásit pouze 1 dílo, které by nemělo být starší více než 2 roky.

Práce musí mít popisek se jménem a příjmením, věkem a kontaktem (adresa + telefon).

Slavnostní vyhodnocení a předání cen výhercům proběhne 1. října jako součást oslav Dne seniorů.

Svá díla mohou soutěžící posílat poštou na adresu Městský úřad Cheb, sekretariát starosty, náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, 350 20 Cheb, nebo je mohou v sekretariátu starosty v budově radnice na náměstí osobně předat.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy