Cheb: S rušením poštovních poboček město nesouhlasí (TV Západ)

Vedení Chebu se ohradilo proti plánu České pošty k 1. červenci redukovat počet poboček ve městě. Z celkových pěti má dojít ke zrušení tří – na sídlištích Zlatý vrch a Skalka, ale také v nákupním centru Dragoun.

dezinfekce

Zůstat by měla hlavní pošta u nádraží a v historické části ve Šlikově ulici. 

"Na jednání s Českou poštou půjdeme s tím, že pro nás to řešení není koncepční. Musíme si uvědomit, že pošta nebo poštovní služby musí být dostupné a tak, jak by zůstaly ty pobočky, tak jedna z těch poboček je obtížně dostupná autem vůbec. Takže to je jeden problém. A druhý problém je i v rozsahu poskytování služeb v tom, kolik těch přepážek bude otevřeno, jaká bude provozní doba té pošty. To je všechno potřeba skloubit, protože se ukazuje, že nejlépe hodnocená pobočka České pošty je ta, která se má zavřít a ta, která je otevřena v neděli, částečně. Takže to jsou záležitosti, které musíme probrat tak, aby občané byli spokojeni, aby pro ně ty poštovní služby byly rozumně dostupné," uvedl starosta Chebu Jan Vrba. 

Převzetí některých poštovních služeb město nevidí jako příliš reálné, naopak pro případné zřízení bodů zvaných Pošta Partner poskytne součinnost. 

"Služby pošty bychom přebírat nechtěli, protože to by znamenalo další zaměstnance. A je to otázka ekonomická, protože my nemáme zaměstnance tak, že by nebyli plně využiti a mohli by se tedy v nějakém prostoru pracovním věnovat těm službám tak, jako to může klasický provozovatel té služby Pošta Partner. Takže to asi město samo ne. To je dáno nějakými ekonomickými organizačními podmínkami, které samozřejmě ani neznáme, ale určitě bychom byli aktivní v tom, pomoci případně poště vyhledávat vhodné partnery pro tady tu službu občanům," dodal Vrba. 

Pošta hodlá zrušit podle parametrů Českého telekomunikačního úřadu 300 poboček po celé republice. Od července tak každá obec s počtem obyvatel nad 2500 nemusí mít poštu v docházkové vzdálenosti do dvou kilometrů, ale nově do tří.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy