Cheb, Rakovník: První místo v lize okupuje chebský minigolf

Na průběžné první místo v lize je vyneslo jednoznačné vítězství v Rakovníku.

dezinfekce

Vstup do jarní části minigolfových soutěží již mají minigolfisté za sebou. Zatímco termínová listina jasně ukazuje, že se jedná o jarní turnaje, na hřišti to často vypadalo jak na zimní hry. "Jaro" tedy začlo v Rakovníku na betonu. Nejprve dvěma openy a následující víkend první liga a Bohemia Tour. Vzhledem k tomu, že z prvních dvou openů dorazily vyčerpávající zprávy ve stylu "průměr na tým dobrý", mnohem víc napoví výsledkový servis připojený níže v odkazu. Nyní ale k první lize.

V pátečním tréninku panovaly ještě jarní podmínky. Sobotní trénink doprovázel chlad a déšť a v nedělním turnaji již počasí vybízelo ke všem možným sportům, jen ne k minigolfu. Hned od rána to padalo i s háčkama. Několikrát přerušovaný turnaj nabídl i sněhové přeháňky a teplota se bezpečně pohybovala hluboko pod dvoucifernou hodnotou. Ačkoli to bylo počasí doslova "psí", podmínky pro hráče byly téměř spravedlivé, vystřídalo se na všech. Kombinovaný start znamenal plně obsazené hřiště hráči hned od počátku turnaje.

Chebský prvoligový celek disponoval luxusními trumfy. Kromě pocitu z dobře zvládnutého tréninku i dobrých výsledků na předchozích openech mohl doslova ladit sestavu. Oprávněnou důvěru tak dostalo toto složení: Boris Svoboda, Honza Tvrdý, František Nečekal mladší, Marek Nečekal a Honza Kadlec. Náhradníkem byla Eva Kadlecová. Hned od prvního kola se Cheb A ujal devíti úderového vedení a především se nedopustil žádných závažných chyb. Ve druhém kole přišlo ještě zlepšení, které bylo umocněno zaváháním soupeřů a v průběžném pořadí to pro Cheb činilo luxusní náskok 21 úderů. 

V té době bylo již prakticky hotovo a čekalo se, jak se soupeři v následném pořadí za Chebem poskládají. Cheb totiž působil naprosto sebejistě, vyrovnaně a bez žádných výkyvů. Když se sečetly výsledky i po závěrečném třetím kole, činil vítězný náskok 25 úderů. Vzhledem k tomu, že pro průběžně vedoucí týmy soutěže Františkových Lázní a Radotína rakovnický turnaj nedopadl dobře, znamenalo to pro Cheb i průběžné vedení celé první ligy. Rakovnická výhra se opírala o velmi dobrou týmovou spoluprácipráci i výsledek. Absolutorium zasluhuje Honza Tvrdý, který podal fantastický výkon a stal se nejlepším hráčem turnaje. Své kolegy v týmu tak výsledkově zastínil, ačkoli všichni podali výborný výkon. 

V prvoligových soutěžích dosáhl Cheb ještě dalších úspěchů. Dělení 3. - 4. místo v seniorské lize bylo velmi příjemným překvapením. Bronzová příčka v ženské lize potvrdila očekávání, stejně jako druhá příčka v lize žákovské a vítězství v lize juniorů.

Individuální výsledky znamenaly početné podiové umístění pro další Chebáky. V soutěži mužů byl za "dnes vítězem všeho" Honzou Tvrdým na bronzové příčce František Nečekal mladší. Eva Kadlecová zvítězila v seniorkách a zároveň se stala nejlepší ženou v absolutním pořadí. Honza Kadlec a Boris Svoboda se umístili na druhém a třetím místě pořadí juniorů, Denis Artamanov byl druhý mezi žáky a Jolana Nečekalová vítězkou v kategorii žákyň. Plusové body, které v žádném žebříčku nenajdete, získali všichni účatníci, kteří tenhle 13 hodinový maraton a souboj s počasím absolvovali.

BT Rakovník - 1.liga smíšených družstev 

pořadí tým údery body
1. TJ  MG  Cheb A 453 7
2. 1. MGC Děkanka Praha 478 5
3. MGC Plzeň 491 4
4. SKGC Františkovy Lázně 499 3
5. GC Rakovník B 513 2
6. DG Fortuna Radotín 529 1

 
Průběžné pořadí 1. ligy smíšených družstev 

řadí tým údery body
1. TJ  MG  Cheb A 1466 15,0
2. SKGC Františkovy Lázně 1503 15,0
3. DG Fortuna Radotín 1536 12,5
4. 1. MGC Děkanka Praha 1534 9,0
5. MGC Plzeň 1541 8,5
6. GC Rakovník B 1558 6,0
 

 

 Zdroj: TJ MG Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy