Cheb: První Meganápad je hotov

Dokončena byla realizace prvního návrhu, který vzešel z letošního premiérového ročníku projektu chebského participativního rozpočtu Meganápady. Hotovy jsou už úpravy koňské jízdárny v areálu DDM Sova, které navrhla Petra Korelusová.

dezinfekce

Cílem úprav bylo rozšíření jízdárny a zlepšení kvality jejího povrchu včetně vybudování drenáže, kvůli jejíž dosavadní absenci býval celý prostor v období dešťů podmáčený a tvořily se tam kaluže.

Po dohodě s navrhovatelkou bylo zvoleno maximální rozšíření jízdárny, které bylo možné bez zásahů do okolní vzrostlé zeleně. Vybudována byla nová drenážní vrstva, na kterou byl položen křemičitý písek s příměsí drcené geotextilie, tedy povrch používaný v profesionálních jízdárnách. Celý prostor byl také nově oplocen.

V rámci letošního premiérového ročníku Meganápadů zaslali občané 35 návrhů, z nichž 17 bylo vyhodnoceno za proveditelné a prošlo do hlasování. V něm pak vybralo 1322 hlasujících 14 projektů k realizaci. Od začátku července nyní běží 18měsíční lhůta, během které se musí vybrané návrhy zrealizovat.

Více o premiérovém ročníku najdete na www.meganapady.cz.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy