Cheb: Projekt parkoviště TEREA na Zlatém vrchu pokračuje (TV Západ)

Parkoviště pro asi 7 desítek vozidel vznikne na chebském Zlatém vrchu. Nejmladší panelové sídliště dlouhodobě trpí nedostatkem parkovacích míst. Podle loňské dohody město prodá společnosti TEREA pozemek v místě výtopny a přidá část financí na vybudování parkoviště. Nejprve ale dojde k odstranění bývalého skladu uhlí.

dezinfekce

"Demolice haly ze železa, která je tam postavena, tak by měla začít někdy v březnu, hned z jara. Předpokládáme, že tam vznikne 72 parkovacích míst. Je to záležitost, kdy to bude majetkově v režii společnosti TEREA, jíž byly převedeny pozemky pod stavbou. Předpokládáme, že v listopadu by měly být v Radě schváleny základní parametry zadávacího řízení. Rovněž je v listopadu Valná hromada TEREY, která by měla tento materiál také projednat," popsal situaci a další postup místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Ceny za parkovací místa stanoví společnost TEREA. 

"Bude se jednat o placená parkovací místa. Pokud jde o cenu, tak to je záležitost, která se ještě bude projednávat. Město Cheb poskytne společnosti TEREA  investiční příspěvek zhruba ve výši 10 milionů korun. Ještě to bude záležet na rozpočtu – na část stavby již rozpočet máme, část bude dodán do konce října. Bude to placeno ve dvou platbách. Jedna část bude do konce letošního roku a druhá, podle nákladů, v příštím roce," dodal Hrubý. 

Parkovací místa budou oddělena závorou od veřejné komunikace. Každý nájemce by měl mít garantován svůj parkovací box.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy