Cheb: Proběhl již 21. ročník turnaje vozíčkářů ve stolním tenise (TV Západ)

V sobotu 29. června proběhl v chebské sportovní hale již 21. ročník turnaje Cheb Open ve stolním tenise vozíčkářů. Slavnostní zahájení se zúčastnili kromě sportovců i zástupci Karlovarského kraje, poslanecké sněmovny a města Chebu.

dezinfekce

„Tento turnaj se v Chebu stal už dlouholetou tradicí. Věřím tomu, že to tak zůstane. Jsem rád, že se organizátoři každý rok snaží rozšířit tento turnaj o různé doprovodné akce, že využívají i možnosti ubytování, které je hned naproti sportovní hale. Město dlouhodobě podporuje tuto akci. Jde o akci, která je jedna z největších akcí, které se v České republice konají. Je to mezinárodní akce. Letos přijeli sportovci z Německa, Slovenska. Takže se dá mluvit o mezinárodní akci. Věřím tomu, že v příštích letech se budeme opět setkávat s větším počtem sportovců než v roce letošním,“ komentoval dění místostarosta Chebu Jiří Černý.

„Přijelo letos 43 hráčů s tím, že systém je opět stejný – ve třech skupinách - A, B, C a čtyřhry se také budou hrát,“ popsal hlavní organizátor akce Tomáš Harant. 

I letos pomohli se sběrem míčků studenti.

„My si toho strašně vážíme a jsou to studenti z chebských škol,“ poděkoval Harant. 

Soutěž, ve které se kromě špičkových výkonů, najde čas i na posezení a zábavu, letos doplnil i malý dárek pro účastníky. Organizátoři nechali vytvořit DVD s dokumentárním filmem o historii soutěže a rozhovory s přímými účastníky. Hlavní film doplnily reportáže z některých předchozích ročníků, ukázky dobových tiskovin, seznamy sponzorů i kompletní výsledková listina. DVD bylo vytvořeno v našem televizním studiu Západ. 

Ve skupině C skončil na třetím místě Ondřej Procházka z SKV Ostrava. Druhý byl Christian Grubner z německého města Halle. Z prvního místa se radoval Radovan Civiš z TJ Sokol Lhůta.

Ve skupině B letos na pořadatele Tomáš Haranta zbylo čtvrté místo. Ale jeho kolega Miloš Kalousek se vklínil na druhou pozici mezi třetího Iva Melkuse a prvního Vladimíra Kadlíka z klubu Sk Moravia Brno. 

V elitní A skupině si třetí místo vybojoval Martin Zvolánek z Nového Města nad Metují. Jaroslav Hadrava  z TJ Sokol Lhůta se nakonec musel sklonit před paralympionikem a stálicí Jiřím Suchánkem z klubu SKST Liberec. 

Ten spolu Milošem Tesařem z Jilemnice bral zlato i ve čtyřhrách, kterých se účastnily tři dvojice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy