Cheb: Přípravy revitalizace vnitrobloku Hradební pokračují (TV Západ)

Chebský vnitroblok v centru města ohraničený ulicemi Dlouhá – Hradební by se měl podle aktualizovaných plánů dočkat zásadní rekonstrukce. V dubnu 2018 proběhlo setkání s občany, na kterém byla prezentována tři variantní řešení.

dezinfekce

"Občané si zvolili tu, která hovoří o vzniku nových parkovacích míst, zhruba 44 parkovacích míst v zeleni.  Součástí tohoto projektu byly také zpevněné příjezdové plochy v tom vnitrobloku a samozřejmě nechalo se tam i místo pro zeleň v této lokalitě," připomněl vývoj situace místostarosta Chebu Michal Pospíšil. 

Na konci loňského roku proběhla demolice bývalých garáží a uvolnil se tak prostor před historickým špýcharem. 

"My máme v úmyslu na tuto koncepci navázat. Chtěli bychom v tomto roce dopracovat potřebné technické prvky a potom bychom chtěli se soustředit na výběr zhotovitele celé stavby. Pochopitelně jsme si vědomi i toho, že je v blízkosti tohoto vnitrobloku také velmi cenný objekt, a to je špejchar se zbrojnicí. Konstrukce tohoto špejcharu spočívá v nádherných krovech, které jsou z doby středověku a baroka, dokonce zbrojnice vykazuje krovy, které jsou unikátní, protože jsou z přechodu z gotické stavby do renesančních prvků těchto krovů. Takže si myslíme, že pro návštěvníky mohou být zajímavé. Stejně tak je potřeba i upravit, uvažovat o úpravě předpolí, tzn. vstupního prostoru do těchto dvou objektů. Tam víme, že na nás čeká práce, tam budeme muset projednávat volbu a vhodnost materiálu s Památkovou péčí. Chceme použít jedině materiál, který je přírodní, je to přírodní kámen. Jestli to bude jen z velkých desek nebo to budou v kombinaci s žulovými kostkami, to uvidíme, až projekt, návrh, který budeme schvalovat. Pokud by mělo dojít k oddělení tohoto prostoru, může nám sloužit drobná zídka nebo eventuálně nějaká zeleň, tzn. malokorunné stromy, které by oddělovaly prostor vstupu špejcharu od toho vlastního vnitrobloku," popsal situaci Pospíšil. 

V budoucnu by měl prostor okolo špejcharu navázat na ostatní již zrekonstruované části této části centra města. 

"Myslíme si také, že je třeba propojení na ty zahrady je tam do budoucna možné, takže takový vyhlídkový okruh by tam mohl být. Ale jak jsem řekl, nechceme tento projekt zbytečně prodražovat, nechceme tam dělat nějaké náročné zázemí, dodal Pospíšil. 

Sousední Klášterní zahrada je součástí komplexu Františkánského kláštera a od své revitalizace na počátku tisíciletí je vyhledávaným místem odpočinku, ale i řady kulturních akcí. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy