Cheb: Při pokusu odcizit bezpečnostní kamery byl jimi natočen

Třiadvacetiletý muž z Chebu měl v plánu odcizit bezpečností kamery. Proto měl dne 22.09.2018 v nočních hodinách vniknout na zahradu u rodinného domu, kde měl majitel na své nemovitosti několik funkčních bezpečnostních kamer, které snímaly okolí rodinného domu.

dezinfekce

Zatímco majitel domu spal, tak se měl muž několik desítek minut pohybovat po jeho zahradě. Nejdříve se muž měl pokusit odcizit jednu z kamer, která se nacházela poblíž terasy, ale když se k ní dostával blíže, tak nalezl klíče. Ty měl následně zkoušet v zámku u dřevníku či místnosti na nářadí, ale ani do jednoho prostoru se nedostal. Poté se měl vrátit zpět k bezpečnostní kameře, kterou se pokusil znovu odcizit, ale to se mu nepovedlo a kameru měl pouze poničit. Třiadvacetiletý muž se měl vzápětí pokusit odcizit další bezpečností kameru, ale i to mělo dopadnout stejně jako v prvním případě. Po nezdařilých pokusech měl muž pozemek opustit.

Poškozených kamer si v ranních hodinách všiml majitel domu, který okamžitě přivolal policii. Vzhledem k tomu, že bezpečností kamery byly zcela funkční a po celou dobu snímaly pohyb třiadvacetiletého muže, tak po prohlédnutí záznamu policisté okamžitě věděli, o koho se jedná.

Policisté následně muže zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádež ve stádiu pokusu.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na tři léta, jelikož byl za obdobný skutek v posledních třech letech již odsouzen.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy