Cheb: Požár zcela zničil motorovou část vozidla

Požár motorové části osobního auta likvidovali v pondělí po poledni hasiči z chebské stanice. Auto začalo hořet na parkovišti vzdáleném pět set metrů od stanice, hasiči tak byli na místě velmi rychle, oheň přesto prakticky zničil celou motorovou část vozidla. Podle vyšetřovatele požárů je příčinou technická závada.

dezinfekce

Odpoledne pak hasiči ze tří jednotek zasahovali u požáru nákladního auta v Jáchymově, i zde došlo k zahoření v motorové části, řidič použil ruční hasicí přístroj a požár se dál nerozšířil.

Dále, a to celkem třikrát, během pondělí zasahovali hasiči v kraji u požárů travních porostů. Slunečné počasí nejen láká k údržbě, kdy často shrabané suché klestí, tráva i listí končí právě pálením, ale také toto počasí nahrává vzniku požárů po nekontrolovaném pálení. Právě lidská činnost je nejčastější příčinou požárů suché trávy, polních či lesních porostů. Společně se suchým létem je aktuální období po zimě nejrizikovějším z pohledu hasičů.

V průběhu března vyjížděli hasiči již k jedenácti požárům trávy či lesních porostů. U každého pak hrozí rozšíření na velkou plochu nebo dokonce rozšíření například na budovy.


Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.03.2021 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy