Cheb: Poškozenému odcizila peněženku z nákupní tašky

Ke kapesním krádežím dochází zejména v místech, kde se pohybuje větší množství osob. Netýká se to pouze nákupních center, ale také například prostor autobusového či vlakového nádraží. Jeden z případů se stal v polovině září tohoto roku v Chebu. Osmapadesátiletý muž procházel místním autobusovým nádražím v doprovodu šestadvacetileté ženy a přes rameno měl zavěšenou otevřenou nákupní tašku.

dezinfekce

Cestou se k nim přidala dvacetiletá žena, která měla využít nepozornosti muže. Z tašky mu měla odcizit peněženku a z místa následně utéct. V té měl nejen osobní doklady s platební kartou, ale také finanční hotovost ve výši téměř 8 tisíc korun. Poškozený muž šel poté na vlak a šestadvacetiletá žena šla za svou dvacetiletou známou. Požadovat měla po ní podíl z krádeže, které byla svědkem. Peníze, které jí měla žena dát, použila pro vlastní potřebu.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvacetiletou ženu obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Starší ženu obvinili ze spáchání přečinu legalizace z výnosů z trestné činnosti.

V případě prokázání viny hrozí dvacetileté ženě trest odnětí svobody až na dva roky a o šest let starší ženě trest odnětí svobody až na čtyři léta.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.11.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy