Cheb: Policisté zachranili dva lidské životy

CHEBSKO – Muž a žena se nadýchali oxidu uhelnatého. Celá věc je dále prověřována policejním orgánem 2. oddělením obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování v Chebu.

dezinfekce

Dne 1. srpna 2017 ve večerních hodinách přijali policisté z Obvodního oddělení Cheb – město oznámení o tom, že na chodbě domu jsou dvě děti, které tvrdí, že je maminka mrtvá. Oznamovatelka děti vzala k sobě do bytu a čekala na příjezd policistů.

Ti neprodleně vyjeli na místo oznámení do ulice Obětí nacismu v Chebu. V koupelně jednoho z bytů nalezli na zemi ležet osmatřicetiletou ženu a sedmačtyřicetiletého muže v bezvládném stavu. Poté, co zjistili, že jsou zachovány životní funkce, začali poskytovat první pomoc a na místo přivolali lékaře. V koupelně bytu byla zjištěna přítomnost oxidu uhelnatého, což hlásilo čidlo. Po tomto zjištění, policisté okamžitě evakuovali osoby z koupelny a celý byt začali odvětrávat. Po příjezdu hasičů na místo byla naměřena hodnota oxidu uhelnatého překračující smrtelnou dávku pro člověka. Muž i žena, které policisté nalezli v koupelně, byli převezeni k ošetření do nemocnice v Chebu.

Na místě se policisté postarali i o dvě děti, které byly u oznamovatelky v bytě. Byla přivolána pracovnice Odboru sociálněprávní ochrany dětí a mládeže, aby se dětem věnovala a učinila další opatření. Děti byly vyšetřeny lékařem, který zjistil, že jsou v pořádku a poté policisté kontaktovali další příbuzné matky, kteří si děti převzali k sobě do péče.

Celá věc je dále prověřována policejním orgánem 2. oddělením obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování v Chebu

prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy