Cheb: Pod vlivem návykových látek okradli seniorku

V ulicích Chebu měla v dopoledních hodinách v pondělí 3. srpna 2020 dvojice mužů ve věku 28 a 50 let oslovit šedesátiletou ženu. Tu měla dvojice nejdříve požádat o cigaretu a následně jí nabídnout pomoc.

dezinfekce

To žena odmítla a starší z dvojice se k ní měl přiblížit, z krku jí strhnout řetízky a z místa následně utéct. Mladší muž měl s ženou ještě chvíli diskutovat a následně také utéct. Muži měli poté odcizené řetízky prodat a finanční prostředky použít pro svou potřebu.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit seniorce škodu 12 tisíc korun.

Po necelých dvaceti minutách policisté z Obvodního oddělení Cheb – město oba muže zadrželi o několik ulic dále. Starší z dvojice mužů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,72 promile. U mladšího muže vyšla orientační dechová zkouška negativně, ovšem orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek vyšel pozitivně na látku Amphetamin.

Dvojici byla ve středu 5. srpna 2020 pravomocně odsouzena a soudce Okresního soudu v Chebu mužům uložil podmíněný trest odnětí svobody.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy