Cheb: Opakovaně kradl. Skončil ve vazbě

Dne 3. října 2017 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Chebska pro podezření ze spáchání pokračujících přečinů krádež, poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody.

dezinfekce

Trestných činů se měl muž dopustit tím, že v noci z 10. na 11. září 2017 za užití násilí vnikl do osobního vozidla v Chebu. Po prohledání vnitřních prostor z vozidla odcizil elektroniku a svazek klíčů. Celkovou škodu způsobil v částce přes 10 000 korun. O čtyři dny později muž klíče využil ke vniknutí do obytných prostor podle popisků na klíčích. Z bytu odcizil televizor a anténu v celkové hodnotě 6 000 korun. Za užití násilí vnikl bytem do provozovny, ve které odcizil finanční hotovost i dárkové poukazy. V provozovně způsobil škodu nepřevyšující 800 korun.

V trestných činech muž pokračoval tím, že v noci na 17. září 2017 za užití násilí vnikl do zaparkovaného vozidla v Chebu. Po jeho prohledání z něho odcizil různé druhy pracovního nářadí a klíče v celkové hodnotě převyšující 18 000 korun.

Muž v noci z 25. na 26. září 2017 za užití násilí vnikl do dvou kadeřnictví v Chebu, ve kterých odcizil finanční hotovost, kadeřnické potřeby a příslušenství k modeláži nehtů. Celková škoda, kterou tímto způsobil, převyšuje 80 000 korun.

V posledním případě se muž na začátku měsíce října 2017 vloupal do restaurace v Chebu společně s čtyřicetiletým mužem z Chebska. Z restaurace muži odcizili pivní sudy, láhve alkoholu, elektroniku, ale i mražené potraviny. Škoda, kterou tímto způsobili, převyšuje 25 000 korun. Dvojici mužů policisté zadrželi přímo při páchání trestné činnosti a oba muže zadrželi. Policisté zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže pro podezření z přečinů krádež a poškozování cizí věci.

Oba muži se trestných činů dopustili i přesto, že v posledních třech letech byli soudem potrestáni za stejný čin.

Dne 2. října 2017 policisté podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soudce rozhodl v případě dvaačtyřicetiletého muže o umístění do vazby. Policisté muže převezli do vazební věznice. Druhý muž je vyšetřován na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí dvaačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody jeden až pět let, druhému muži šest měsíců až tři roky.

prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy