Cheb: Okradený cizinec si své věci mohl koupit zpět

Dne 26. srpna 2017 v ranních hodinách se měl osmatřicetiletý muž z Chebska zmocnit klíčů od osobního vozidla cizince, který zaparkoval své vozidlo v Chebu u jednoho z obchodních domů.

dezinfekce

Muž z vozidla odcizil peněženku s finanční hotovostí, dva mobilní telefony, doklady od vozidla a osobní cestovní doklad. Škoda, kterou tímto způsobil, byla nejméně 10 000 korun. Poté došlo k telefonickému kontaktu mezi cizincem a neznámým mužem, který mu nabídl,  že si své věci může vykoupit nazpět za Eura. Cizinec se na schůzku dostavil a část věcí vykoupil nazpět. Takto jednal, aniž by věc oznámil policii. Další kontakt na odkoupení svých věcí nazpět, však již oznámil ve Spolkové republice Německo místním policistům. Ti věc předali policistům z Chebu, kteří ve věci začali neprodleně konat. Policisté zadrželi osmatřicetileté muže z Chebska, který věci z vozidla cizince odcizil. U tohoto muže současně zjistili, že se měl vloupat do dalšího vozidla dne 29. srpna 2017, ze kterého odcizil autorádio. Muž se svých jednání dopouštěl i přesto, že byl v posledních třech letech za takový trestný čin odsouzen nebo potrestán.

Chebští policisté dne 6. září 2017 zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže pro pokračující přečin krádež a ve stejné věci zahájili trestní stíhání i dvaačtyřicetiletého muže z Chebska pro přečin podílnictví, který bude vyšetřován na svobodě. Ten zakoupil mobilní telefony i přesto, že věděl o jejich získání trestným činem.

Osmatřicetiletý muž, který byl policisty zadržen, byl umístěn do policejní cely a byl podán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby, o kterém dnešního dne rozhodoval Okresní soud v Chebu.

V případě prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody šest měsíců až tři roky.
 
prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.09.2017 21:00




0 +
 

Hlavní zprávy