Cheb: Odkanalizování Střížova finišuje (TV Západ)

Projekt obnovy větší části vodovodního řadu a kompletní odkanalizování chebské městské části Střížov, kterou provádí vodohospodářská společnost CHEVAK, se pomalu chýlí ke konci. Přípravy a realizace akce za zhruba 20 milionů korun, při které vznikla nová přečerpávací stanice a asi 1,7 kilometru kanalizace probíhala několik let.

dezinfekce

"Město na ní významně přispívalo, protože celková hodnota té investice, i se započtením vodovodu, by se blížila ke 20 milionům korun. Je tam, i díky tomu, že tam jsou trvale žijící obyvatelé, i určitá dotace, takže město ze svého rozpočtu přispělo něco přes pět milionů korun. Střížov je jednou z dalších odkanalizovaných částí, nicméně stále nám zbývají některá místa, kde máme trvale žijící obyvatele a kanalizace tam je v dezolátním stavu, protože to jsou ty staré kanalizace, které byly svedeny do nějakých místních čističek, které  už dnes nevyhovují. Jednou z největších těchto plánovaných akcí, která by se měla rozjet v příštím roce, je odkanalizování tří městských částí, které leží na východ od Chebu. Je to linie Tršnice, Jindřichov, Hradiště a pak do centrální čističky odpadních vod tady v Chebu, což je investice, která se bude pohybovat v několika desítkách milionů korun, někde kolem 40, možná i padesáti milionů korun, nicméně počítáme s ní v rozpočtovém výhledu a měli bychom na ní čerpat i nějakou dotaci," popsal starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Splašková voda ze Střížova se výtlakem přečerpá na františkolázeňskou Slatinu a odtud gravitací přes čerpací stanici ve Františkových Lázních až do čistírny odpadních vod do Chebu. Cheb eviduje a chystá řadu dalších investic ve svých okrajových částech.

"V uplynulém volebním programu jsme jako jeden z cílů měli zlepšit život obyvatel v těchto periferních částech a zajímat se o ně více, než v předchozích letech. Myslím si, že k tomu přispěli i naše pravidelné výjezdy, protože každý rok jsme takhle na jaře s vedením města objeli všech těch skoro 20 okrajových částí Chebu a diskutovali s občany o problémech, které je provázejí. Některé problémy se dařilo řešit obratem, údržba zeleně, nějaké výtluky apod. Ale samozřejmě právě některé náročnější investiční akce, jako jsou třeba renovace mostních objektů, jako jsou otázky bezpečnosti provozu, výstavby chodníků, kanalizací atd., si žádají delší projekční přípravu. Takže jsme na základě těch podnětů alespoň zahájili projekční přípravu," dodal Jalovec.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy