Cheb: O vnitrobloku na Spáleništi se bude jednat s veřejností (TV Západ)

Revitalizace nejstaršího chebského panelového sídliště Spáleniště pokračuje v plánovaní úprav rozsáhlého vnitrobloku za nákupním střediskem Vesmír. Město chystá i setkání s občany.

dezinfekce

"Jde o vnitroblok za Vesmírem, kde předpokládám, že by se to zrealizovalo celé najednou a že by to mohlo být v roce 2023. Nyní jsme ve fázi studie, kde jsou dvě či tři varianty. Spíše realistické jsou dvě, které mají různý poměr řekněme využití parkovacích ploch a odpočinkové zóny. V zásadě nás budou zajímat i názory občanů v tom směru, kterému z těchto dvou aspektů máme dát větší význam. Zda si přejí více parkovacích ploch nebo naopak spíše více zeleně," uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

V souvislosti s úpravami ulic V Zahradách a Kosmonautů vznikla ve vnitrobloku provizorní parkovací místa. Až do finálního rozhodnutí zůstane vše jako dosud. 

"Zatím předpokládám, že tam tento režim zůstane až do realizace této velké akce, která počítá s tím, že se do vnitrobloku bude jezdit pouze z ulice Jungmannova. Každopádně to bychom chtěli zachovat. Ale další otázky jsou otevřené a právě i k tomu slouží ta prezentace," dodal Hrubý. 

Veřejné projednání se uskuteční v pondělí 22. listopadu 2021 od 16 hodin v Domově pro seniory Mírová 6 za účasti odboru investic, projektanta a zástupců města. V současné době na Spáleništi probíhá rekonstrukce ulice Mírová, při které se realizují parkovací místa mezi panelovými domy. V příštím roce dojde také na hlavní komunikaci. Město zde investuje celkem 25 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy