Cheb: Nový systém svozu odpadů začne fungovat již od ledna

Zbytkový odpad z černých popelnic se bude od rodinných domů svážet pouze jednou za 14 dnů.

dezinfekce

V rámci optimalizace odpadového hospodářství dojde v lokalitách se zástavbou rodinných domů ke změnám ve vývozu odpadů. V některých částech města začne nový systém svozu fungovat již od začátku příštího roku. Podrobný harmonogram zavádění změn se seznamy konkrétních ulic a lokalit najdete pod tímto článkem.

"Zbytkový odpad z černých popelnic se bude od rodinných domů svážet pouze jednou za 14 dnů. Zároveň si ke stávajícím černým popelnicím a hnědým popelnicím na bioodpad můžete nově objednat další nádoby na tříděný odpad – žluté na plasty a modré na papír. Pro skleněné odpady zůstanou stávající veřejně přístupné zelené kontejnery. Ponechány budou i stávající veřejně přístupné kontejnery na papír a plasty. Sloužit budou občanům, kteří je mají ve vyhovující donáškové vzdálenosti nebo nemají u svých domů místo na další dvě popelnice," uvádí na svých stránkách město Cheb.

Pytlový svoz bude nově možný pouze pro plastový odpad a probíhat bude společně s nádobami na plast.

"Nádoby či pytle na odpad si můžete pohodlně objednat prostřednictvím odpadového webu www.tridimevchebu.cz, nebo osobně či telefonicky na odboru správy majetku – Martin Dvořák, tel. 354 440 178, kancelář oddělení místního hospodářství č. 54 v budově radnice na náměstí. Na novém webu najdete i podrobné informace o třídění a nakládání s odpady," dodává.

Zefektivnění odpadového hospodářství má vést ke snížení tlaku na růst poplatku za svoz v následujících letech. Náklady města za ukládání zbytkového odpadu na skládkách se totiž neustále zvyšují a v roce 2030 má začít platit úplný zákaz skládkování. Jednou z cest, jak náklady udržet „na uzdě,“ je výrazné zvýšení podílu vytříděných složek odpadu. Třídění je dobré nejen pro ekologii, ale i pro peněženku každého z nás. 

Intervaly odvozu odpadů od rodinných domů budou následující: zbytkový odpad z černých popelnic jednou za 2 týdny, papír jednou měsíčně, plasty jednou za 2 týdny, BIO jednou týdně v letním období (v zimě jednou měsíčně). 

Harmonogram zavádění změn v zástavbě rodinných domů:
1. etapa:
- objednávání a zavážení nádob 11-12/2019, spuštění upraveného svozu 1/2020

- ulice a lokality: Boženy Němcové, Březová, Bříza, Buková, Cetnov, Dolnice, Dolnická, Dřevařská, Dubová, Dvořákova, Dvůr pod lipami, Františkolázeňská, Gustava Noska, Hornická, Chlumeček, Janáčkova, Javorová, Jilmová, Jižní, Kachní kámen, Ke Skalce, Klest, Kolmá, Komorní, Komorní Dvůr, Koželužská, Na Hůrce, Na Svahu, Na Vyhlídce, Nad Jezem, Nezvalova, Okružní, Pobřežní, Pod Hůrkou, Pod Hvězdárnou, Pod Rozhlednou, Přemysla Otakara, Severní, Skalka, Střížov, Tylova, Tyršova, U Parku, U Sídliště, Václava Kučery, V Lipách, Zelená, Zlatá, Zlatá louka

Do konce prosince 2019 bude probíhat svoz odpadů beze změn, jak jste zvyklí. Vámi objednané nádoby (papír, plast) budou zaváženy v průběhu prosince.

2. etapa:
- objednávání a zavážení nádob 2-3/2020, spuštění upraveného svozu 4/2020

- ulice a lokality: Dřenice, Fialová, Hermannova, Horní, Horní Dvory, Hrozňatov, Chebská, Chvoječná, Jindřichov, K Dolinám, K Letišti, Kamenická, Karlovarská, Ke Kaštanům, Ke Křížům, Ke Střelnici, Konečná, Loužek, Luční, Malá, Malá Všeboř, Maškov, Na Návrší, Na Vinici, Nový Hrozňatov, Osadnická, Podhrad, Podhradská, Potoční, Pražská, Satelitní, Sluneční, Souběžná, Šimáčkova, Tichá, Tršnice, Tršnická, U Farmy, U Přehrady, U Rybníka, U Studánky, U Vlečky, V Úvozu, Velká Všeboř, Všebořská, Zalomená, Zámecká, Železničářů

Do konce března 2020 bude probíhat svoz odpadů beze změn, jak jste zvyklí. Vámi objednané nádoby (papír, plast) budou zaváženy v průběhu března.

3. etapa:
- objednávání a zavážení nádob 5-6/2020, spuštění upraveného svozu 7/2020

- ulice a lokality: Antala Staška, Blanická, Dolní, Domažlická, Drážní, Jesenická, Klatovská, K Hájům, Olbrachtova, Pelhřimov, Rhedenská, Rohová, Rokycanská, Rolnická, Slapanská, Slapany, Sokolovská, Sportovců, Strmá, Šumavská, U Trati, Větrná, Zemědělská

Do konce června 2020 bude probíhat svoz odpadů beze změn, jak jste zvyklí. Vámi objednané nádoby (papír, plast) budou zaváženy v průběhu června.

4. etapa:
- objednávání a zavážení nádob 8-9/2020, spuštění upraveného svozu 10/2020

- ulice a lokality: 17. listopadu, Americká, Bezejmenná, Brandlova, Břehnická, Dělnická, Divadelní náměstí, Dragounská, Dyleňská, Jabloňová, Joštova, Jungmannova, K Pomezí, Klášterní mlýn, Květná, Libušina, Máchova, Na Červeném vrchu, Na Hradčanech, Na Hrázi, Na Návrší, Na Nivách, Na Výsluní, Nerudova, Obrněné brigády, Ovocná, Písečná, Podhoří, Požárníků, Příčná, Rákosová, Sadová, Slepá, Spálená, Trnková, Truhlářská, U Skleníku, Údolní, Vančurova, V Zahradách, Vilová, Zahradní, Zátiší

Do konce září 2020 bude probíhat svoz odpadů beze změn, jak jste zvyklí. Vámi objednané nádoby (papír, plast) budou zaváženy v průběhu září.

O tomto novém systému svozu odpadu jsme vás již informovali v naší reportáži - viz zde.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.12.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy