Cheb: Systém parkování v centru se rozšíří (TV Západ)

Rozšíření systému parkování plánují v centru města Chebu. Od změn si slibují nejen více peněz do městské kasy, ale především lepší využití nedostatkových parkovacích ploch.

dezinfekce

„My reagujeme na situaci, kdy v současnosti Policie ČR absolutně odmítá povolovat další vyhrazená místa a podmiňuje existenci dalších vyhrazených míst zpracováním koncepcí parkování v celém centru města. Nechali jsme si zpracovat průzkum od renomované firmy EDIP. Výsledkem toho průzkumu bylo, že máme ve městě lokality, které jsou přetížené parkováním přes den, jiné lokality zase naopak v noci. Rozhodli jsme se tyto dvě věci spojit. Protože např. tam, kde máme rezidenční zóny pro místní občany, tak ti ráno většinou odjíždějí a večer přijíždějí a přes den je tam poměrně volno. Naopak, když máme někde zóny, kde je více obchodů, tak tam bývá přetlak přes den a přes noc tam bývá volno. Takže ve velké části centra města se pokusíme spojit vlastně dvě možnosti. Pro místní obyvatele rezidenční parkování na rezidenční karty a pro občany, kteří tam přijíždějí k lékaři nebo do obchodu, možnost parkovat zdarma na parkovací kotouč v rozsahu 60 nebo 90 minut tak, aby se tyto systémy doplňovaly a místa byla vytížena po celý den,“ vysvětlil důvody snah starosta města Antonín Jalovec.

Systém se rozšíří do některých frekventovaných ulic v centru.

„Protože chceme řešit celé centrum města, tak se vlastně celý ten systém poněkud rozšíří. Takže např. zóny, kde si budou moci místní koupit rezidenční karty za poměrně nízký poplatek, se už nebudou týkat třeba jen části Valdštejnovy ulice u Prioru, ale i části mezi Májovou a Evropskou ulicí a v ulicích Valdštejnova, Mánesova a 26. dubna. Systém je podmíněný jen osazením nového dopravního značení, takže některé části systému by vstoupily v platnost už od 1. ledna, některé až od 1. března. Rozhodně o něm budeme velmi podrobně informovat v radničních listech i prostřednictvím médií,“ dodal Jalovec.

Pro rezidenční parkování bude zřízen pořadník pro zájemce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy