Cheb: Nové parkoviště na Zlatém vrchu se zaplňuje (TV Západ)

Společnost TEREA Cheb s.r.o. ve spolupráci s Městem Cheb vybudovala parkoviště pro občany sídliště Zlatý vrch. Plocha po bývalé uhelně pro 72 parkovacích míst má alespoň částečně pomoci řešit složitou situaci v této lokalitě. Stavba byla zahájena letos v březnu.

dezinfekce

"To parkoviště vznikalo asi dva roky od samého počátku, kdy vznikla nějaká studie na městě. Potom se řešily majetkoprávní vztahy, jakým způsobem se vlastně uchopí ta investice, jestli bude investorem město Cheb nebo společnost TEREA, protože pod částí parkoviště se nachází kus kotelny. A celková hodnota parkoviště samotného stála okolo 8 milionů korun bez DPH. Ty související práce tady v okolí, místní komunikace byly asi za 2,5 milionu korun," popsal jednatel společnosti TEREA Cheb s.r.o. Martin Černík. 

Parkoviště funguje na čipy a každý má své vyhrazené místo. 

"Primárně to parkoviště je koncipováno pro obyvatele sídliště Zlatý vrch, ale žádné omezení v této souvislosti zde není. My jsme chtěli cílit na ty lidi, kteří mají dražší auta a nějakým způsobem chtějí řešit své parkování tak, aby bylo i monitorované městským kamerovým systémem, který je tady k dispozici. A asi všichni víme, že na sídlišti Zlatý vrch je nedostatek parkovacích míst obecně. Jsou tady problémy s průjezdností, přestože se tady provedla nějaká rekonstrukce, takže si myslíme, že to své zákazníky najde," dodal Černík. 

Cena za parkovací místo a měsíc je stanovena na 1000,- Kč včetně DPH, u rozšířených parkovacích míst pro SUVčka a dodávky pak o sto korun více. Parkoviště je zatím obsazené ze zhruba 60 procent. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy