Cheb: Na konci února projde městem masopustní průvod

Letošní masopustní průvod se vydá na svoji cestu historickou částí Chebu v sobotu 29. února. Město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha, zvou opět všechny, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice, do masopustního průvodu.

dezinfekce

A bude to letos již po šestnácté. Přijďte se i Vy společně pobavit s veselým průvodem masek. A nezapomeňte, že jsou to právě masky, které jsou jeho největší ozdobou a mělo by jich být co nejvíce, aby průvod byl pestrý a veselý. Letošní rok chce dát opět prostor pro kreativitu - téma pro masku si každý zvolí podle svých představ, fantazii se meze nekladou.

Sraz všech účastníků letošního masopustního průvodu je, jako každoročně, ve 13.45 u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14 hodin.

Od divadla se průvod vydá ulicemi Obrněné brigády, Valdštejnovou do Májové ulice, pak třídou Svobody na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, do Březinovy ulice, Dlouhou do Jateční ulice a zpět na náměstí, kde se zastaví před radnicí. Při své cestě neporuší masky ani letos svoji nepsanou povinnost a před radnicí si vyžádají od představitelů města pro svoji další cestu souhlas k průchodu přes náměstí. Letos budou napjatě očekávat, zda toto povolení dostanou, neboť letošní masopustní průvod poruší staré pravidlo, že bujaré veselí končí o masopustním úterý úderem půlnoci. Budiž omluvou to, že jsme vkročili do roku přestupného a že 29. únor máme v kalendáři vždy jen jednou za čtyři roky. Snad si tento den tedy zaslouží veselou oslavu a malé pohoštění v podobě masopustních dobrot.

Poté bude cesta pokračovat Provaznickou ulicí zpět do Dlouhé ulice a nakonec Židovskou ulicí na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad před muzeum. Zde bude v prostoru mezi muzeem a Špalíčkem tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

K masopustnímu obveselení bude v mázhausu muzea po celé sobotní odpoledne vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou v nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabíjačkových hodů a nápoje všeho druhu.

Masopustní průvod má být početný, veselý a barevný. Přijměte proto pozvání také jako výzvu pro všechny, kteří nejen rádi zábavu sledují, ale rádi se jí i osobně zúčastní. Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a přijďte i letos do masopustního průvodu!

Kdy:                V sobotu                     29. 2. 2020
                       sraz masek                   13.45 hod
                       začátek průvodu:        14.00 hod

Kde:               Sraz masek u Západočeského divadla v Chebu
                       průvod starým městem


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.01.2020 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy