Cheb: Mladíkům vyhrožovali zabitím. Poté je okradli

Dvojice osmnáctiletých mladíků měla v Chebu v pátek 22. května letošního roku kolem deváté hodiny večerní oslovit s žádostí o cigaretu trojici kolemjdoucích mladistvých chlapců. Po chvíli si ze strachu s nimi trojice sedla na nedalekou lavičku. Poté měl jeden z osmnáctiletých mladíků všem třem chlapcům prohledat ledvinky či batohy a z nich jim vzít mobilní telefon, finanční hotovost nebo pár bot.

dezinfekce

Po několika minutách volala na mobilní telefon matka jednoho z mladistvých chlapců, který nakonec telefon zvedl a snažil se jí naznačit, že potřebují pomoc. Toho si ovšem všiml jeden z osmnáctiletých agresorů, který ho donutil, aby dal hovor na hlasitý odposlech a pod hrozbou fyzického napadení ho donutil, aby matce uvedl jiné místo, než kde se opravdu nachází. Po ukončení hovoru měl osmnáctiletý mladík trojici začít vyhrožovat, že pokud o tom, co se stalo, někomu řeknou, tak si je najdou a zabijí je. Následně měla trojice využít nestřeženého okamžiku, z místa bez některých svých věcí utéct a přivolat si pomoc.

Druhý den v dopoledních hodinách celou věc oznámili na policii. Kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat a po pěti dnech dva osmnáctileté mladíky zadrželi.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou osmnáctiletých chlapců z Chebu, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání. Jednoho z nich navíc také ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024