Cheb: Mladíkům vyhrožovali zabitím. Poté je okradli

Dvojice osmnáctiletých mladíků měla v Chebu v pátek 22. května letošního roku kolem deváté hodiny večerní oslovit s žádostí o cigaretu trojici kolemjdoucích mladistvých chlapců. Po chvíli si ze strachu s nimi trojice sedla na nedalekou lavičku. Poté měl jeden z osmnáctiletých mladíků všem třem chlapcům prohledat ledvinky či batohy a z nich jim vzít mobilní telefon, finanční hotovost nebo pár bot.

dezinfekce

Po několika minutách volala na mobilní telefon matka jednoho z mladistvých chlapců, který nakonec telefon zvedl a snažil se jí naznačit, že potřebují pomoc. Toho si ovšem všiml jeden z osmnáctiletých agresorů, který ho donutil, aby dal hovor na hlasitý odposlech a pod hrozbou fyzického napadení ho donutil, aby matce uvedl jiné místo, než kde se opravdu nachází. Po ukončení hovoru měl osmnáctiletý mladík trojici začít vyhrožovat, že pokud o tom, co se stalo, někomu řeknou, tak si je najdou a zabijí je. Následně měla trojice využít nestřeženého okamžiku, z místa bez některých svých věcí utéct a přivolat si pomoc.

Druhý den v dopoledních hodinách celou věc oznámili na policii. Kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat a po pěti dnech dva osmnáctileté mladíky zadrželi.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou osmnáctiletých chlapců z Chebu, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání. Jednoho z nich navíc také ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy