Cheb: Mezi Meganápady zvítězily Oříšky (TV Západ)

Projekt participativního rozpočtu v Chebu s názvem Meganápady dospěl do další fáze. Od 4. května se během 12 dnů hlasovalo o celkem 35 návrzích na vylepšení veřejného prostoru. Návrhy podávali sami občané a město vyčlenilo na realizaci nápadů 5 milionů korun.

dezinfekce

„V těch navržených 17 projektech hlasovalo více než 1300 lidí, což nás mile překvapilo a svědčí to o tom, že Meganápady se v Chebu ujaly. Hlasováním se dospělo k tomu, že vítězným Meganápadem se stal Meganápad na osázení lískových keřů v oblasti hradebního příkopu a v oblasti nad Krajinnou výstavou, který získal více než 400 bodů. Nicméně i ještě dalších 13 projektů se vešlo do limitu 5 milionů, který máme vyhrazen. Tyto projekty nyní budeme předávat odborům a realizovat. Na realizaci máme 18 měsíců. Kromě 3 nápadů, které nyní v hlasování zůstaly pod čarou, máme i spoustu nápadů, které byly nerealizovatelné např. proto, že byly příliš drahé a překračovaly ten půlmilionový limit. Určitě jsou to pro nás cenné informace, o co mají občané zájem. A některé z nich určitě na odborech využijeme,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Meganápady budou pokračovat, ale spíše jen jednou za dva roky. 

„Tím, že projekty se budou realizovat na konci letošního, ale i v průběhu příštího roku, tak je otázkou, zda příští rok dělat další Meganápady. Jednak, jestli se autoři trošku nevyčerpali a jednak, aby se nám nepřekrývaly nápady nedokončené a ty nově přijaté. Proto spíše kalkulujeme s myšlenkou příští rok Meganápady vynechat a zopakovat je za dva roky, třeba i s vyšší dotací,“ dodal Jalovec. 

Mezi vybranými nápady se objevila mořská pláž v Chebu, Kuličková dráha, Megahoupačka či Park s výběhem pro psy. Všechny nápady včetně hlasování si můžete prohlédnout na stránkách www.meganapady.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy