Cheb: Mezi Meganápady zvítězily Oříšky (TV Západ)

Projekt participativního rozpočtu v Chebu s názvem Meganápady dospěl do další fáze. Od 4. května se během 12 dnů hlasovalo o celkem 35 návrzích na vylepšení veřejného prostoru. Návrhy podávali sami občané a město vyčlenilo na realizaci nápadů 5 milionů korun.

dezinfekce

„V těch navržených 17 projektech hlasovalo více než 1300 lidí, což nás mile překvapilo a svědčí to o tom, že Meganápady se v Chebu ujaly. Hlasováním se dospělo k tomu, že vítězným Meganápadem se stal Meganápad na osázení lískových keřů v oblasti hradebního příkopu a v oblasti nad Krajinnou výstavou, který získal více než 400 bodů. Nicméně i ještě dalších 13 projektů se vešlo do limitu 5 milionů, který máme vyhrazen. Tyto projekty nyní budeme předávat odborům a realizovat. Na realizaci máme 18 měsíců. Kromě 3 nápadů, které nyní v hlasování zůstaly pod čarou, máme i spoustu nápadů, které byly nerealizovatelné např. proto, že byly příliš drahé a překračovaly ten půlmilionový limit. Určitě jsou to pro nás cenné informace, o co mají občané zájem. A některé z nich určitě na odborech využijeme,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Meganápady budou pokračovat, ale spíše jen jednou za dva roky. 

„Tím, že projekty se budou realizovat na konci letošního, ale i v průběhu příštího roku, tak je otázkou, zda příští rok dělat další Meganápady. Jednak, jestli se autoři trošku nevyčerpali a jednak, aby se nám nepřekrývaly nápady nedokončené a ty nově přijaté. Proto spíše kalkulujeme s myšlenkou příští rok Meganápady vynechat a zopakovat je za dva roky, třeba i s vyšší dotací,“ dodal Jalovec. 

Mezi vybranými nápady se objevila mořská pláž v Chebu, Kuličková dráha, Megahoupačka či Park s výběhem pro psy. Všechny nápady včetně hlasování si můžete prohlédnout na stránkách www.meganapady.cz.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024