Cheb: Město vypovědělo smlouvu na lávku pro pěší přes koleje (TV Západ)

Stavební ruch na lávce pro pěší přes koleje v Chebu za zhruba 130 milionů korun utichl a již dříve avizovaný posun dokončení se tak jistě nestihne. Důvodem jsou problémy dodavatelské firmy Raeder&Falge, která má v republice v realizaci řadu staveb za stovky milionů korun.

dezinfekce

V červnu došlo k vlastnické změně ve společnosti a jejím novým jediným majitelem s stala společnost z Marshallových ostrovů. V polovině července pak zástupce dodavatelské firmy podle vedení radnice oznámil zpomalení stavby na přechodnou dobu s příslibem opětovného rozběhnutí v srpnu. Tehdy měla podle firmy uvolnit financování úvěru Česká spořitelna. Namísto toho bylo 2. srpna zahájeno insolvenční řízení. 

V pondělí 15. srpna pak Rada města jednomyslně rozhodla o vypovězení smlouvy o čemž následně informovala jak dodavatelskou firmu, tak jmenovaného insolvečního správce. Následně město deklarovalo, že začne podnikat kroky k tomu, aby lávka byla dostavěna. Bude potřeba vybrat nového dodavatele stavby a komunikovat k poskytovatelem téměř 90milionové dotace, kterým je Státní fond dopravní infrastruktury. 

Záběry dokumentující současný stav na staveništi byly pořízeny se souhlasem zadavatele. Staveniště je zároveň pod neustálým dozorem. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy