Cheb: Město poskytne slevy nájemcům nebytovek (TV Západ)

Město Cheb přišlo letos na jaře v reakci na covidovou nákazu s balíčkem opatření, díky kterému občané Chebu a místní podnikatelé a organizace ušetřili přes 25 milionů korun. Nyní na podzim poskytne další pomoc většině nájemců městských nebytových prostor ve formě 50% slevy na nájemném za druhou polovinu roku 2020.

dezinfekce

„Na svém posledním jednání Rada města schválila balíček slev pro podnikatele města Chebu, kteří mají smlouvy přímo s městem, a to na nebytových prostorech a v prostorech určených pro podnikání. Týká se to měsíců července až prosince letošního roku, kdy nebylo možné v rámci covidových opatření podnikat tak, jak by si podnikatelé přáli,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý.

Slevy se týkají pouze prostor, ve kterých mají nájemci smlouvy přímo s městem Cheb. Dále se nevztahují například na telefonní společnosti, poskytovatele internetového připojení nebo na bankovní sektor.

„Neplatí to pro všechny plošně, jsou tam určité výjimky. Jedná se právě o organizace, které jsou zřizované jako příspěvkové, ať už městem či krajské organizace. Takže určité výjimky tam jsou. Tam je potřeba, aby podnikatelé jednali s tím svým partnerem, se kterým mají uzavřenou smlouvu. A je otázka potom dané příspěvkovky, aby jednala dále s městem,“ vysvětlil postup Černý. 

Celková částka, která bude nájemcům za druhé pololetí odpuštěna, činí téměř 2,7 milionu korun. Již zaplacené nájmy budou přesunuty na rok 2021.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy