Cheb: Meganápady mají první hotový projekt (TV Západ)

Projekt města Chebu s názvem Meganápady bude pokračovat. Premiéra akce, která umožnila lidem zapojit se do rozhodování o rozvoji města, přinesla 17 nejrůznějších konkrétních nápadů s maximálním rozpočtem 500 tisíc korun na jeden.

dezinfekce

„Musím říci, že jsme byli velice příjemně překvapeni, protože ze zaslaných realizovatelných nápadů budeme realizovat plných 14. Ty jsou nyní připravovány, aby mohly být uskutečněny. První z nich tedy již máme. Jízdárna v DDM Sova je již rozšířena, což byl první z nápadů. Jiné jsou nyní zadávány a v průběhu podzimu, eventuálně příštího roku, by měly být i uskutečněny. Zkušenosti byly natolik dobré, že jsme se rozhodli i letos vypsat další ročník Meganápadů, a to s jednou výraznou změnou. Sice zachováme celkový objem prostředků ve výši 5 milionů, ale zásadní změnou bude to, že na jeden projekt bude moci být vyhrazena částka až jeden milion korun. Což je dvojnásobek oproti tomu, co bylo do letoška. Slibujeme si od toho, že tím pádem dostanou šanci trošku větší projekty, které třeba právě letos nemohly být realizovány a umožní to novým žadatelům své projekty přihlásit,“ popsal situaci starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Celkový objem financí zůstane i pro příští rok stejný, tedy 5 milionů korun. Akce je otevřená každému, nejen obyvatelům města. Podrobnosti najdete na stránce www.meganapady.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy