Cheb: Letos začne výměna veřejného osvětlení (TV Západ)

Město Cheb se chystá v letošním roce modernizovat část veřejného osvětlení. V první vlně půjde o celkem 370 lamp a pomoci má dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu.

dezinfekce

"Rada města na svém posledním zasedání schválila výběrové řízení na výměnu veřejného osvětlení, resp.  zdrojů světla samotných lamp na LED lampy. Celková investice do této rekonstrukce činí 4,5 milionu korun. Zahájit by se měla na konci srpna. Do konce roku by mělo být hotovo. Polovinu by měla pokrýt dotace," uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

S modernizací se začne v průmyslové oblasti od obchodního domu TESCO po Hradiště, zahrnující také ulici Pekařská. Nebo na sídlišti Hradčany. Tedy tam, kde je stávající osvětlení nejstarší. 

"My máme vytvořený strategický dokument – generel veřejného osvětlení. Podle toho se samozřejmě snažíme řídit a ulice, kde by bylo potřeba vyměnit veřejné osvětlení, nám vždy doporučí příslušný odbor, a to  Správa majetku. V případě, že bychom se rozhodli opravit, rekonstruovat veškeré veřejné osvětlení, tak by částka převyšovala 100 milionů korun. Což se v nejbližší době samozřejmě nepředpokládá. Budeme pracovat tak, aby se postupně každý rok udělala část, tzn. na etapy," dodal Černý. 

Nové veřejné osvětlení má kromě lepšího svitu především ušetřit za spotřebu elektřiny. Komplexní materiál veřejného osvětlení města, včetně řady zajímavých údajů a plánu obměny najdete na stránkách města. 

odkaz
https://www.cheb.cz/assets/File.ashx?id_org=5091&id_dokumenty=984167


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy