Cheb: Lávka nad Ašskou byla kompletně dokončena (TV Západ)

Na konci loňského roku zprovozněná lávka pro pěší nad Ašskou ulicí v Chebu byla v nedávné době zcela dokončena. Kovová konstrukce s obloukovým příhradovým nosníkem s délkou 37 metrů a čistou průchozí šířkou 3 metry nahradila dožilou lávku z 80. let minulého století a její životnost je plánována na 50 let.

dezinfekce

„V prosinci byla dána do předběžného užívání a teď vlastně na jaře, v průběhu dubna byla zkolaudována a už slouží svému účelu. Kompletně byly provedeny dokončení mostních křídel a protikorozní kompletní protikorozní ochrana ocelové konstrukce. Stav té původní lávky už byl takový, že se musela vyměnit. Byla varianta budí opravit v nákladu, tuším, že tenkrát to bylo asi cca 5 nebo 6 milionů anebo ji právě vyměnit za novou. A ta rekonstrukce nebo výměna té lávky vyšla na 14 milionů včetně daně, přičemž byla na tuto akci poskytnuta dotace ve výši 9,8 milionu,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Lávka pro pěší a cyklisty má význam jako spojnice mezi starou zástavbou a panelovým sídlištěm Zlatý vrch. Využívají jí také školáci, kteří dochází na 3. základní školu. Zmíněnou dotaci poskytl městu Cheb Státní fond dopravní infrastruktury. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy