Cheb: Kradli v rekonstruovaném domě

V první polovině října minulého roku měla dvojice mužů ve věku 31 a 33 let poničit vstupní dveře a vniknout do domu v Chebu. Dům měla dvojice poté prohledat a odcizit z něj řadu věcí. Vzít měli tablet, holící strojek, peněženku s platební kartou či svazek klíčů. Odcizeným klíčem si měli následně otevřít vstupní dveře do další části domu, která byla zrovna v rekonstrukci. Z té měli odcizit například elektrické sbíjecí kladivo, vrtačky a drobné ruční nářadí.

dezinfekce

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit škodu přibližně 13 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání těchto dvou mužů, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Jednatřicetiletý muž, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. Trestní stíhání třiatřicetiletého muže probíhá na svobodě.

Nyní dvojici v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.02.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy