Cheb: Komunitní zahrada prošla rozsáhlými úpravami

Komunitní zahrada v Májové ulici prošla od loňska rozsáhlou proměnou. Díky úpravám by měla odpovídat potřebám lidí, kteří ji navštěvují.

dezinfekce

Komunitní zahrada na bývalém školním pozemku 2. ZŠ v Májové ulici prošla od loňska rozsáhlou proměnou. Díky realizovaným úpravám by teď měla odpovídat potřebám lidí, kteří ji navštěvují. Jde zejména o seniory a klienty spolku Joker, který pracuje s handicapovanými.

Komunitní zahrada přitom slouží nejen pro pěstování zeleniny či bylinek, ale také jako místo setkávání. Součástí úprav bylo například vybudování přípojek sítí. Vyrostl zde také nový objekt, kde jsou bezbariérová sociální zařízení či společenská místnost s kuchyňskou linkou, a krytá pergola. Pořízeny byly rovněž speciální vyvýšené záhony, u kterých mohou pracovat i vozíčkáři nebo lidé s horší pohyblivostí.

„Je to sice podle mého názoru projekt předražený a i s ohledem na umístění trochu nešťastný, ale doufám, že sdružení Joker zajistí bezproblémový chod zahrady a senioři ji vezmou za svou,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

„Úpravy včetně projektové přípravy přišly celkově na 1,9 milionu korun. Je to dost peněz, ale komunitní zahrada dostala takovou podobu, že by měla seniorům a handicapovaným občanům plně vyhovovat. Navštěvovat ji samozřejmě bude moci i veřejnost,“ doplnila místostarostka Gabriela Licková.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy