Cheb: Knihovna získala celkem 7793 hlasů pro její rozvoj

V podpisové akci pro rozšíření Městské knihovny v Chebu podle návrhu ateliéru A69 - architekti se během dvou měsíců vyslovilo 7793 občanů, z toho 1036 v e-hlasování.

dezinfekce

Akci, jež měla za cíl rozšířit povědomí o problematice knihovny u široké veřejnosti i všech, kteří se na rozhodování o postupných krocích k přípravě stavby podílejí či budou podílet, odstartovalo 6. října setkání s kmotrem podpisové akce, režisérem Janem Svěrákem. Ukončena byla v neděli 3. prosince (s ohledem na začínající advent), aby začalo sčítání podpisů z různých míst a ty pak mohly být předány kanceláři starosty.

Předložený projekt řeší vybudování unikátní, ´neviditelné´ přístavby knihovny v bývalém hradebním příkopu a rekonstrukci vnitřku stávající hlavní budovy. Knihovna dnes totiž působí ve dvou objektech, není bezbariérová, má malý volný výběr knih pro dospělé (a tři patra skladů), nedisponuje vyhovujícím sálem pro větší akce, atd.

Knihovna věří, že podpora veřejnosti realizaci projektu hodně pomůže. Vyjadřovali se nejen Chebané - lidé různých profesí a studenti, ale i obyvatelé našeho regionu (má celookresní působnost), zástupci odborné veřejnosti, fandové výjimečného počinu v oblasti památkové péče a knihovnictví (např. architekt David Vávra, spisovatel Jiří Stránský, sochař Jaroslav Róna, zpěvák Petr Janda, aj.) i mnozí další. Všem knihovna velmi děkuje!

"Velké díky od nás putuje také do mnoha míst s podpisovými archy (v institucích, různých provozovnách, organizacích apod.), kde se zhostili propagace projektu tamní šéfové a další dobré duše. Velkou vstřícnost k šíření podpisové akce projevili i mnozí uživatelé a spolupracovníci naší knihovny, zdravotně postižení, věřící, zástupci Němců a Vietnamců, chebští rodáci rozesetí různě po světě atd.," uvedla PhDr. Martina Kuželová, ředitelka Městské knihovny v Chebu.

Celkem 7793 hlasů pro realizaci výjimečné stavby (již úvodní koncept si v soutěži Stavby Karlovarského kraje 2015 vysloužil 1. místo u odborné poroty i veřejnosti) je krásný výsledek - na naše poměry a za tak krátký čas. Nešlo o žádnou petici se všemi patřičnými náležitostmi, ale podpisovou akci k podpoře stavby prospěšné široké veřejnosti.

O tom, že Knihovnu lze podpořit do 3. prosince jsme vás informovali zde.

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.12.2017 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy