Cheb: Klienti Senior Taxi si od června připlatí 10 korun (TV Západ)

Služba Senior Taxi v Chebu od června podraží. Na přepravní společnost silně doléhají rychle zdražené pohonné hmoty v posledních měsících.

dezinfekce

"Provozovatel, který pro nás zajišťuje senior dopravu, přišel s návrhem, že jedinou možností, jak jej zachovat i do budoucna, je výrazné zdražení jeho služeb. V současnosti je systém po Chebu takový, klienti platí 20 korun za jízdu po městě, 30 korun k tomu přispívá město, takže souhrnná cena je 50 korun. Provozovatel přišel s tím, že je nezbytné zdražení minimálně o 20 korun oproti současnému stavu a jeho návrh byl, že by těch 20 korun šlo na vrub klientů, kteří by nově platili 40 korun, příspěvek města by se nezměnil. My jsme se v současné situaci snažili nepřenášet celou tíhu zdražení na klienty, nicméně jsme narazili na Zákon o zadávání veřejných zakázek, protože ta cena byla vysoutěžena, takže bohužel nemůže celé to navýšení pokryt město ze svého rozpočtu, můžeme zvýšit tu výchozí cenu pouze o 30 % maximálně. Takže když půjdeme na maximum a zvýšíme příspěvek města o dalších 9 korun na 39 korun, tak těch 10 korun budeme muset přenést na klienty. Takže od 1. června dojde ke zvýšení příspěvku klientů z 20 na 30 korun. Myslím si, že je to stále poměrně únosné, zvláště k tomu, že v Chebu máme tu službu zajištěnou tak komfortně, že je k dispozici nepřetržitě, bez jakéhokoliv předchozího objednání a rezervace," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Senior taxi jezdí po Chebu a zajíždí i do okolních městských částí, kde ceny zůstanou stejné. Do služby je zaregistrováno 1125 seniorů, kteří mohou využít taxi desetkrát za měsíc. V loňském roce se uskutečnilo celkem 16 tisíc jízd, na které město přispělo celkem 600 tisíci korunami. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy