Cheb: Kino Art obnovuje projekci

Přetlak mainstreamových a nedostatečná dostupnost kvalitních artových filmů vyústily v obnovení projekcí, v dříve oblíbeném alternativním kině ART, které mají za cíl uvádět umělecky a myšlenkově hodnotné filmy české i světové alternativní produkce.  

dezinfekce

"V kinosále v historickém prostředí Dominikánského kláštera ze 13. století v Kamenné ulici chystáme, s pomocí digitální techniky, obnovení - projekci premiérových filmů oceněných na prestižních evropských festivalech v Berlíně, Benátkách, Cannes nebo na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary," uvádí za realizační tým Kino ART, Ladislav Tkaczyszyn.

27. 6. 2018 od 19 hodin můžete do Kina ART v Kamenné ulici zajít na již pátou projekci, tentokrát to bude film, který zvítězil, v historicky prvním hlasování diváků v Chebu, které proběhlo na stránkách zde.

Zvítězil český film Švéd v žigulíku – humorný příběh o velkých plánech a ještě větší absurditě.

"Po prázdninové pauze, pak v září chystáme projekci novinek z Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na všechny projekce je, díky sponzorským příspěvkům, vstup zdarma," dodává Ladislav Tkaczyszyn.


Zdroj: Ladislav Tkaczyszyn

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.06.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy