Cheb: Jak probíhají práce na lávce?

V průběhu letošního roku proběhne největší část stavebních prací souvisejících s vybudováním nové lávky přes kolejiště na Švédský vrch, která se díky své konstrukci zcela jistě stane novou dominantou města. Stavba byla zahájena vloni v listopadu a doposud se prováděly zejména terénní a přípravné práce. V lednu se začalo s vrtáním takzvaných mikropilotů a zhruba v půlce roku má začít vyrůstat konstrukce lávky.

dezinfekce

Vybudování nové lávky je jednou z největších investičních akcí v novodobé historii města. Její samotná výstavba přijde na 119,5 milionu korun. K tomu bude ale ještě třeba připočítat poplatky za výluky, které mohou celkově dosáhnout výše až desítek milionů.

Na výstavbu lávky se městu podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši téměř 82 milionů korun, která musí být proinvestována do poloviny letošního listopadu. S úplným dokončením nové lávky na Švédský vrch se počítá v dubnu příštího roku.

Lávka bude kvůli přísným bezpečnostním předpisům částečně zavěšená. Její šířka 3 metry umožní pohyb pěších i cyklistů. V porovnání s původní lávkou bude směrem ke Švédskému vrchu zhruba o 100 metrů prodloužena. Díky tomu bude na obou koncích zajištěn bezbariérový přístup. Celková délka lávky bude téměř 400 metrů nad terénem a povede ve výšce přes 10 metrů.

Původní lávka na Švédský vrch musela být v roce 2016 kvůli havarijnímu stavu uzavřena a o dva roky později byla zdemolována.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.01.2021 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy