Cheb: Informace o příjmu televizního signálu

V poslední době město Cheb registruje zvýšený počet dotazů od občanů, které se týkají změn v příjmu pozemního televizního signálu.

dezinfekce

Ty souvisejí se vznikem tzv. přechodových sítí kvůli nutnosti uvolnit pásmo 700 MHz, které bude po roce 2020 sloužit výhradně pro rychlý mobilní internet. Pro televizní vysílání zůstanou v pásmu UHF kanály 21 až 48 (pásmo 474 až 690 MHz).

V Chebu lze v současné době přijímat televizní pozemní vysílání ze tří vysílačů - Zelená hora, Dyleň a Klínovec. Domy ve vlastnictví města Chebu jsou již vybaveny novou technologií pro příjem televizního signálu ze všech uvedených vysílačů, a to jak ve formátu DVB-T, tak i ve formátu DVB-T2.

Pro příjem programů ze všech dosažitelných vysílacích sítí (MUX) je nutné přeladit televizní přijímač, nejlépe prostřednictvím automatického ladění. Pro příjem signálu ve formátu DVB-T2 (kodem H.265, udávaný také jako HEVC) je také nutné mít televizní přijímač vybavený tímto kodekem, nebo si pořídit set-top box, který tento kodek převede.

Přehled vysílačů:
Zelená Hora (vysílá ve formátu DVB-T a ve formátu DVB-T2)
MUX 1 - kanál 36
MUX 2 - kanál 35
MUX PS12 - kanál 31 (vysílání DVB-T2)

Dyleň (vysílá ve formátu DVB-T)
MUX 4 - kanál 45

Klínovec (vysílá ve formátu DVB-T a ve formátu DVB-T2)
MUX 1 - kanál 36
MUX 2 - kanál 35
MUX 4 - kanál 45
MUX PS12 - kanál 31 (vysílání DVB-T2)
MUX PS 7 - kanál 38 (vysílání DVB-T2)


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy