Cheb: Hlavní hvězdou festivalu FIJO 2018 bude dánský orchestr

Od čtvrtka 28. června do neděle 1. července bude Cheb hostit 23. ročník mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO 2018. „Letos se na festivalu představí dvanáct orchestrů a řada hostů. Účast většiny z nich již máme potvrzenu,“ uvedl starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

dezinfekce

„Hlavní hvězdou bude dánský orchestr Helsingor Pigegarde - padesát dívek, které hrají a tančí. Dále přijede italský soubor Academy Parade Band, který mimochodem existuje už od roku 1896, nebo orchestr z kyperského Limassolu. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční účastníci, například soubory ze slovenské Nové Dubnice, Krnova a samozřejmě náš Městský dechový orchestr. Do programu také zapojíme více muzikantů z regionu. Ze zajímavých hostů festivalu bych zmínil třeba dívčí saxofonový soubor z Luhačovic, který na náměstí zahraje v neděli dopoledne,“ upřesnil ředitel festivalu Vladimír Keblúšek.

Celý program festivalu bude letos probíhat na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Chybět v něm pochopitelně nebudou lety prověřené body, jako je páteční zahajovací ceremoniál, sobotní dopolední průvod městem a odpolední přehlídka show bandů nebo nedělní závěrečná show.
  
„Festival opět zahájíme již ve čtvrtek večer, kdy zahraje kapela Funk Corporation. V pátek večer bude náměstí patřit slavnému trumpetistovi Vlado Kumpanovi s kapelou a v sobotu Glorii. Doplní je chebské kapely Koala a Parohanka,“ dodal Keblúšek.

Veškeré informace o festivalu jsou postupně zveřejňovány na webu zde.

O tom, že na festivalu FIJO zahraje dánský dívčí orchestr jsme vás informovali již zde.


Zdroj: město Cheb



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.04.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy