Cheb: Hala Hvězdy má nové hlediště (TV Západ)

Investice města Chebu do sportovní haly Hvězda, dříve známé jako Lokomotiva, pokračují. Po zprovoznění přístavby se zázemím pro sportovce, upravenými společenskými prostory nebo zřízení výtahu za 34 milionů korun, přišly na řadu sedačky pro diváky. Ty dosavadní zde byly instalovány v roce 1974.

dezinfekce

„My jsme se rozhodli, že vyměníme sedačky – celou tribunu za moderní sezení. Ty staré, dřevěné, už byly vyžilé, na některých už hrozily úrazy. Takže tam jsou kompletně vyměněné sedačky za plastové. Sedačky jsou protivandalovské – věříme, že vydrží spoustu let. Součástí rekonstrukce, opravy, sportovní haly byla také podlaha, kdy jak pod samotnou tribunou, tak i v okolí, na ochozech, právě dochází k výměně povrchu za nové lino,“ popsal místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Hotové jsou již práce na tribuně. Oprava ochozů má být realizována do konce srpna. Celkové náklady na opravu podlah včetně výměny krytin vyjdou na 1,5 milionu korun. Dodávka a montáž 477 kusů sedadel přišly na milion korun. Došlo ke snížení kapacity tribuny o 73 míst. Počítá se ale s instalací jedné řady se zhruba pěti desítkami sedadel v horní části. Ochozy pak pojmou 600 až 700 stojících diváků.

„Další změnou v areálu Lokomotivy - po zbourané tribuně dojde k výstavbě nového hřiště. Ještě se rozhodujeme, zda to bude hřiště s umělým povrchem či zda to bude hřiště přírodní. Zatím to vychází na přírodní, ať u z toho důvodu, že je to jednak přirozenější povrch pro hraní fotbalu a jednak jsme také zároveň nechali prozkoumat a zjistit vydatnost studní, které jsou po bývalém pivovaru. To je také vlastně i zdroj zatékání do zimního stadionu. Je tedy pravděpodobné, že tento zdroj budeme moci využít k závlaze přírodního trávníku,“ dodal Černý.

K 1. dubnu 2016 převedlo město správu sportovního areálu Lokomotivy ze své organizace CHETES na fotbalový klub FK Hvězda Cheb.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy