Cheb, Františkovy Lázně: Dva benefiční koncerty

Charitativní koncerty, jejichž výtěžek bude věnován na podporu Hospice Sv. Jiří v Chebu, se uskuteční během dvou následujících víkendů. Koncerty jsou součástí pomyslné triády hudebních a charitativních akcí, které se podařilo letošní léto zorganizovat. Prvním z nich byl koncert Pražského žesťového souboru.

dezinfekce

V sobotu, dne 25. 7. se uskuteční „Charitativní koncert duchovní hudby“ v Pravoslavném Chrámu Sv. Olgy ve Františkových Lázních. Koncert začíná v 19:00.

I. charitativní koncert pravoslavné duchovní hudby v roce 2020 pro Hospic Sv. Jiří - zpívá komorní sbor chrámu sv. Olgy ve Františkových Lázních - sbor doprovodí sopranistka MgA. Olga Vít Krumpholzová. Vstupné 100 Kč / 5 € - výtěžek koncertu jde plně na podporu Hospice Sv. Jiří v Chebu.

MgA. Olga Vít Krumpholzová; (*1981 Praha) se od roku 2005, kdy dokončila magisterské studium na hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze v oboru sólový zpěv (soprán), věnuje jak opeře, tak i koncertnímu vystupování (s ansámbly: např. Musica per tibia, soubor Hofmusici, Musica festiva di Praga, Komorní orchestr Akademie věd, Hipocondria ensemble, Ensemble Carnevale Praha, Filokallia, varhanní koncerty s Michelle Hradeckou, aj.)

V sobotu, dne 1. 8. 2020 se uskuteční „Benefiční koncert komorního orchestru MLP - Mým národům“ v Kostele Sv. Mikuláše a Alžběty v Chebu. Koncert začíná již ve 14:00.

Komorní orchestr MLP:

Kontrabasista Jiří Pellant v létě 2003 oslovil pět hudebníků, kamarádů, aby si zahráli pro své potěšení, a tak vznikl smyčcový komorní soubor Pellant Collegium (později Musica Lucis Praga). Od začátku roku 2019 se tento soubor představuje jako MLP komorní orchestr. Hlavní myšlenkou souboru je, aby hudba těšila jak muzikanty, tak posluchače. Členové MLP komorního orchestru jsou rovněž členy Symfonického orchestru Českého rozhlasu, České filharmonie a dalších předních uměleckých těles. MLP komorní orchestr má ve svém repertoáru převážně barokní skladby, ale vznikly i skladby napsané přímo pro tento soubor. Soubor vystupuje s významnými sólisty a sólových partů se často ujímají také jeho členové, zejména koncertní mistři České filharmonie - Miroslav Vilímec, violista Jan Mareček, violoncellista Eduard Šístek a kontrabasista Pavel Nejtek, a Symfonického orchestru Českého rozhlasu - Vlastimil Zeman, Jaroslav Bohdal a další.

"Je nám ctí spolupracovat s Václavem Hudečkem, Felixem Slováčkem jr., Markétou Stivínovou, Danielem Klánským, Lukášem Klánským, Miroslavem Kejmarem či Jiřím Stivínem. Udělejte si radost a využijte těchto výjimečných a vzácných příležitostí k oslavě hudby," uvedl za Hospic Sv. Jiří Bc. Marek Lučin, DiS.



Zdroj: město Cheb
           Bc. Marek Lučin, Hospic Sv. Jiří, o.p.s.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.07.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy