Cheb: Dožilou lávku pro pěší nad Ašskou nahradí nová (TV Západ)

Lávka pro pěší nad ulicí Ašská v Chebu se dočká výměny. Dožilá kovová konstrukce z 80. let spojuje původní čtvrť Zlatého vrchu s novým sídlištěm. Oprava stávající lávky by sebou nesla výrazné dopravní omezení na frekventované komunikaci směrem na Františkovy Lázně a kratší životnost.

dezinfekce

Vznikne proto lávka zcela nová, kterou může navíc podpořit i dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury.

"Rada (města) 6. ledna schválila dva materiály, jednak schválila podmínky zadávacího řízení a dále i materiál Odboru projektového managementu a rozvoje, kde jsme schválili podání žádosti o příspěvek na zhotovení nové lávky do programu SFDI. Žádost musí být podána do 11. března. Prozatím bude probíhat soutěž, my předpokládáme, že soutěž by měla být dokončena v březnu či dubnu. V těchto měsících by měla být podepsaná smlouva se zhotovitelem. Od dubna do července by měla probíhat demontáž tělesa, které je tam teď a od srpna do listopadu letošního roku by mělo naopak proběhnout zhotovení nové lávky a osazení na místo s tím, že kolaudace by měla být nejpozději v prosinci letošního roku," popsal časový plán místostarosta Chebu Ladislav Hrubý.

V rozpočtu je na novou lávku vyčleněno 13 milionů korun, dotace by mohla pokrýt 75 %. Kvůli stavu lávky, která je na hranici životnosti, se do projektu půjde i s rizikem, že dotace nebude a město zaplatí celou částku ze svého rozpočtu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.02.2022 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy