Cheb: Domácí lukostřelci získali na MČR dorostu tři medaile (TV Západ)

O uplynulém víkendu se v Chebu konalo 32. Mistrovství České republiky dorostu Reflexního luku v terčové lukostřelbě. Místní, pořádající, oddíl LK ESKA Cheb si splnil vytčený cíl a jeho členové získali celkem tři medaile.

dezinfekce

Kromě svého zázemí, kde probíhaly kvalifikační a eliminační kola, mohli účastníci využít sousední lehkoatletický stadion v nedělních semifinálových a finálových bojích. 

„Tak pro nás je to samozřejmě obrovská čest, že jsme vybráni, protože je potřeba splnit určité podmínky, jak zázemím, velikostí střelnice a samozřejmě bez podpory města by nám to moc nešlo, protože máme obrovskou výhodu. Tady ten areál je úplně nádherný. Samozřejmě pro všechny lukostřelecké oddíly jsme malinko z ruky, ale i přesto - obrovská účast 99 střelců, absolutní špička, máme tady mistryni světa, Marii Horákovou, teď tady máme Martinu Zikmundovou, devátou z letní světové Univerziády. Takže účast famózní a výsledky, které tady momentálně podávají ti střelci i v těchto podmínkách, jsou opravdu slušné,“ uvedl předseda chebských lukostřelců Martin Hámor. 

Účast na volně přístupném areálu, kde se chvílemi vzrušeně fandilo, je pro mladé závodníky důležitá i pro psychickou odolnost. 

„To je hrozně důležité. To, aby si mladí střelci zvykali na podmínky, které je potom čekají v zahraničí. Máme tady spoustu reprezentantů a přesně v takových podmínkách se vlastně střílí. Před tribunami, kde jsou lidé. Je tam tvořený tlak na ty jednotlivé střelce a jsou to pro ně obrovské zkušenosti. Takže u nás se podařilo to postavit takovým způsobem, že si myslím, že máme naprosto regulérně vyrovnanou pozici jako při normálních světových hrách a podobně,“ potvrdil předseda. 

Chebská lukostřelba si prošla během své existence řadou lepších i horších období. 

„Největší úspěch – 1938 - náš zakladatel František Hadač, který potom založil ten klub. Bohužel klub po roce 2000 v podstatě zanikl, když se vlastně přestavila tady ta Krajinka. A tady nám v laomu vznikl nový klub, takže zhruba od roku 2011 jsme se znova rozběhli od nuly. V dnešní době máme tady skvělý lukostřelce a v současné době máme kolem šedesáti členů, což je tak malinko strop už,“ přiblížil klub Hámor. 

Mix tým kadetů ve složení Barbora Brettlová a Jiří Kába získal druhé místo, kdy ve finále podlehli poměrem 2:6 dvojici Andrea Louvarová a Lukáš Fritsch z klubu 1. LK Plzeň 1935. 

Trojčlenné družstvo kadetek ve složení Barbora Brettlová, Jana Mecnerová, Barbora Tereza Chlupsová pak podlehlo v boji o bronz až v rozstřelu týmu LK CERE. 

Finále mezi soupeřkami z mixů Barborou Brettlovou a Andreou Louvarovou zakončila domácí závodnice v pátém kole dvěma nekompromisními desítkami a brala zlato. 

„Mám ... radost,“ řekla novopečená mistryně ČR Barbora Brettlová. 

V další pětikolové bitvě, kde dvakrát došlo na remízu, mezi domácím Martinem Hámorem mladším a Šimonem Bártou z LK Votice, nakonec zvítězil 6:4 právě chebský zástupce. Doplnil tak třetí medailovou radost místního  klubu. 

Nedělní program byl kompletně přenášen živě na Youtube kanále české lukostřelby. Odkaz najdete v textové části reportáže.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy