Cheb, Dolní Dvory: Ubytovnu úmyslně zapálil

Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu pojistného podvodu ve stádiu pokusu. Obviněný měl loni v červenci úmyslně založit požár v objektech na pozemku v Dolních Dvorech u Chebu. Objekty, jejichž je obviněný spolumajitelem společně se sedmačtyřicetiletou cizinkou, měly v té době sloužit jako ubytovna.

dezinfekce

Ve dvou budovách měl tehdy cizinec rozmístit plastové barely s benzínem a následně nejméně na sedmi místech založit požár. Důsledkem toho došlo k ohoření obou objektů v různé intenzitě, jakož stavebních konstrukcí a vybavení veškerých vnitřních ubytovacích prostor včetně půdních prostor a střešních konstrukcí.

Cizinec měl založit požár s úmyslem získat neoprávněné pojistné plnění od pojišťoven, které oba objekty zasažené požárem již dříve pojistily. Ještě v den, kdy došlo k požáru, měl cizinec telefonicky oznámit pojišťovně škodní událost na majetku.

Vzhledem k podezření, že požár úmyslně založil právě obviněný cizinec, nedošlo ze strany pojišťovny k pojistnému plnění. Pokud by k pojistnému plnění došlo, tak by činilo přibližně 14,5 milionu korun.

V případě prokázání viny hrozí čtyřiapadesátiletému cizinci trest odnětí svobody až na deset let.


nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy