Cheb: Do konce roku chce město mít projekt na klášter Dominikán (TV Západ)

Významnou památkou v Chebu je zdejší Dominikánský klášter z 13. století. V nedávné minulosti zde sídlilo Kulturní a společenské středisko a řada dalších subjektů.

dezinfekce

V současnosti je objekt nevyužívaný s havarijními stavy vnitřních rozvodů a město plánuje jeho komplexní rekonstrukci pro účely místní Základní umělecké školy. 

„V současné době tam probíhají projekční práce, kde jsme se s generálním projektantem domluvili, že urychlí na straně jedné, na straně druhé se nám daří ve spolupráci s ním i jaksi dobře připravit celý ten projekt tak, aby tam bylo minimum zásahů. Je to průběžně konzultováno s památkáři, protože je to kulturní památka, ten objekt. V současné době jsme sice zjistili, že je tam poškozená část krovu, tak na to se musí udělat speciální projekt na opravu toho krovu, který už je zadán v tuto dobu a věříme, že během příštího roku by jsme chtěli ty práce zahájit,“ uvedl starosta Chebu Jan Vrba. 

S rozsáhlou investicí v objemu zhruba 150 milionů korun počítá rozpočtový výhled města, ale zároveň se budou podle vedení hledat možnosti dotačních titulů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy