Cheb: Dnes proběhne testování klientů v DPS Skalka

Dnes bylo zahájeno testování v Domově pro seniory (DPS) Skalka v Chebu. V minulém týdnu bylo testování prováděno v DPS Spáleniště.

dezinfekce

O testování v DPS Spáleniště jsme vás informovali zde.

„Po dohodě s primářkou urgentního příjmu -  Emergency Nemocnice Karlovy Vary MUDr. Dagmar Märzovou a s pracovníky Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje přistoupíme k dalšímu testování klientů pobytového zařízení sociálních služeb v regionu. Konkrétně půjde o Domov pro seniory SKALKA v Chebu, kde je v současnosti kapacita 110 klientů. Chebsko má aktuálně nejvyšší počet nakažených koronavirem v regionu, proto jsme se rozhodli opět pro chebské zařízení. V minulém týdnu to byl Domov pro seniory SPÁLENIŠTĚ, kde byli zkontrolováni klienti a provedeno 10 odběrů, naštěstí s negativním výsledkem. Tým vedený MUDr. Märzovou provede kontroly klientů, v případě, že u někoho zjistí příznaky onemocnění COVID-19, udělá ve spolupráci s hygienikem odběr. Souběžně s testováním klientů proběhly také rychlotesty pracovníků v pobytových zařízeních sociálních služeb na území kraje. Chceme tak v co největší možné míře zabránit šíření nákazy a ochránit jak naše seniory, tak všechny, kteří se o ně starají," uvedl hejtman Karlovarského kraje Mgr. Petr Kubis.

"Dále jsme se s předsedkyní představenstva Karlovarské krajské nemocnice Ing. Jitkou Samákovou a s ředitelkou REHOS Nejdek Olgou Pištejovou dohodli na tom, že se vybraní pacienti s mírnějším průběhem nemoci COVID-19 přesunou do pátku 24. dubna 2020 z karlovarské nemocnice do volných prostor REHOSU, kde je vyčleněno až 12 lůžek. Zde budou nemocní izolováni od ostatních a bude jim zajištěna veškerá péče. V karlovarské nemocnici se tak uvolní potřebné kapacity pro další pacienty,“ dodal.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024