Cheb: Dnes začaly kontroly a případné testování v Domově pro seniory Spáleniště

Dnes začaly v Domově pro seniory Spáleniště v Chebu kontroly a případné testování těch klientů domova, u kterých by se projevily klinické příznaky nákazy koronavirem. Jak bude kontrola a následné testy probíhat, nastínil hejtman Petr Kubis.

dezinfekce

„Chebsko je v současné době místem, kde je nejvíce nakažených, proto jsem rád, že přímo na místo, do Domova pro seniory Spáleniště dorazila paní primářka urgentního příjmu – Emergency karlovarské nemocnice Dagmar Märzová. Chtěl bych jí velmi poděkovat, protože kromě práce primářky má na starosti odběrová místa, sama odběry provádí a má nejvíce zkušeností. Dohodli jsme se, že provede prohlídku klientů a v případech, kde bude podezření, že má člověk klinické příznaky onemocnění COVID-19, se hned ve spolupráci s hygienikem provede testování. Chceme takhle postupovat i v ostatních domovech, jak to dovolí čas. Kromě toho kraj už před několika dny zahájil testování zaměstnanců v pobytových zařízeních sociálních služeb prostřednictvím rychlotestů, výsledky jsou zatím negativní,“ uvedl hejtman.

V regionu jsou mimoto v provozu odběrová místa v karlovarské a chebské nemocnici, odběrové sanity zajíždějící do domácností a nyní i sanita armády v rámci projektu Chytrá karanténa.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy