Cheb: Devatenácté Dvorky se omezení nezalekly (TV Západ)

Devatenáctý ročník multižánrového festivalu Chebské dvorky proběhl o uplynulém víkendu v Chebu. I ten letošní byl poznamenán omezeními kvůli koronavirové nákaze. Při vstupu do prostorů s program se museli diváci prokázat negativními testy, potvrzením o očkování či prodělání nemoci, ale stačilo také čestné prohlášení.

dezinfekce

"My jsme nakonec rozhodli, že Dvorky uděláme komplet – v plném rozsahu. Epidemiologická situace v kraji byla příznivá. Udělali jsme to tedy ještě před rozvolněním, před nařízením vlády. Takže to byl trošku risk.   Nicméně se to povedlo. Myslím si, že Dvorky jsou v plném rozsahu," uvedl ředitel pořádající Galerie 4 Zbyněk Illek. 

Zahájení přehlídky se ujal také výtvarník a muzikant Vladimír 518. 

"Musím přiznat, že Cheb je prostě magické místo. Takže rád se sem vracím. My jsme měli včera první koncert v Praze a musím říci, že to byl neuvěřitelný zážitek, zažít něco znovu s lidmi naživo. Takže jsem hrozně rád, že se tady můžeme takhle vidět bez roušek," řekl divákům Vladimír 518.

Ve třetím a čtvrtém patře Galerie 4 zároveň probíhá výstava jeho multimediální instalace s názvem Drobné korekce. K výstavě se na hlavním pódiu uskutečnil koncert hiphopové formace PSH ve složení Vladimír 518, Orion a DJ Mike Trafic. 

"Co mě osobně překvapilo, tak byl koncert PSH, kdy Vladimír Brož tu energii, kterou v sobě má, tak byl schopen předat celému hledišti. Byl to opravdu hodně silný zážitek. Co se týče výstav, tak samozřejmě k těm vrcholům patří asi výstavy právě u nás v galerii. Ve dvou patrech je konceptuální instalace Vladimíra 518 a dole v přízemí je výstava seskupení fotograficko-výtvarného s Camera normalis, což je velice zdařilá fotografická instalace. Myslím si, že potěší a pobaví každého návštěvníka. Samozřejmě nesmíme zapomenout na výstavu olejomaleb Blanky Bohdanové, herečky, která v loňském roce oslavila 90. narozeniny. V loňském roce se výstavu nepodařilo uskutečnit, ale letos ano," přiblížil Illek. 

Celkem 22 dvorů a dvorků, zákoutí i objektů zaplnila díla fotografů i výtvarníků z celé republiky a jednoho účastníka z Německa. V programu se každoročně myslí také na děti a tak nechyběly pohádky a tvůrčí dílny, kterých se ovšem účastnili i dospělí. Zajímavou součástí festivalu jsou také divadelní představení, kdy se letos představila kočovná společnost studentů AMU nebo se svou klauniádou duo Baumann&Henderson. 

Své výtvory prezentovali studenti SUPŠ K. Vary, oboru Oděvní design pod vedením kolektivu pedagogů v rámci přehlídky Šaty dělají člověka. 

Hudební nabídku obstaraly kapely Prago Union, místní nominanti ceny Anděl 2021 Povodí Ohře a pro milovníky elektronické scény získali pořadatelé výraznou personu Dné. 

Tradičním vrcholem byla závěrečná sobotní cirkusová expedice Kaleidoscope Cirku La Putyka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy